Mød EG på Folkemødet
06. maj 2019

Ses vi på Folkemødet 2019?

Folkemødet på Bornholm har for længst slået rødder på klipperne, og selvom der hvert år stilles spørgsmålstegn ved Folkemødets værdi, er det ikke til at komme uden om:

– Folkemødet er helt uden tvivl stedet, hvor meningsudvekslingerne mellem politikerne, erhvervslivet, lobbyisterne fra alle mulige foreninger og helt almindelige samfundsinteresserede borgere flyder frit. Det er vigtigt for demokratiet, men også for udviklingen af vores samfund, mener divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.

– Den dialog, som vi kan få på Folkemødet, er med til at inspirere os i vores arbejde, og jeg tror såmænd også, at vi nogle gange har held med at benytte lejligheden til at få åbnet andres øje for både digitaliseringens muligheder og ikke mindst barriererne for den digitale transformation, mener divisionsdirektør Johnny Iversen.

Folkemødet og FN's 17 verdensmål


Temaet for årets Folkemøde er FN's 17 verdensmål, og det har sat et demokratisk benspænd for de professionelle deltagere, der i månedsvis har planlagt arrangementer og debatter i de fire dage, Folkemødet varer:

– Når arrangørerne har valgt temaet FN's 17 verdensmål, har det gjort en forskel. For det betyder jo, at vi har været nødt til at reflektere over, hvad verdensmålene egentlig betyder for os, forklarer Johnny Iversen:

– Når vi fx gerne vil diskutere automatisering af trivielle arbejdsopgaver i det offentlige, ja så ender vi pludselig i en diskussion om, hvorvidt vi lever op til målene om at skabe gode, trygge arbejdspladser og sikre retfærdig sagsbehandling for alle. Det er en sund proces, og det gør det kun mere spændende at deltage på Folkemødet, mener Johnny Iversen, EG.

Læs artikel: Den samvittighedsfulde udvikler og de 17 verdensmål


Vi ses på Folkemødet

Folkemødet afholdes i Allinge på Bornholm i uge 24 fra den 13. til den 16. juni.

Traditionen tro vil politikere, embedsmænd og offentligt ansatte i almindelighed og konsulenter, private virksomheder og journalister i særdeleshed flokkes i Allinge for at udveksle holdninger og visitkort, mens de mange Folkemøde-gæster vælter sig i tusindvis af arrangementer.

Sidste år var hele 53 % af deltagerne såkaldte almindelige borgere, og de i alt 153.000 deltagere på de fire dage kunne vælge mellem mere end 3.000 events.

Selv deltager EG i år blandt andet med debatter på IT-Paratskibet om fremtidens sundhedsvæsen og på OPS-Scenen med en debat om robotter på de offentlige kontorer.

– Men ud over de planlagte arrangementer er vi naturligvis friske på at deltage i dialogerne med alle, vi møder undervejs, siger Johnny Iversen, EG.

Læs mere: Se programmet for årets Folkemøde