Coding Class News
01. maj 2019

Kodeglade fynske 6. klasser drager på besøg hos EG

På skoleskemaet for 6.a på Rasmus Rask-Skolen står der Coding Class, og undervisningen er den 2. maj henlagt til EG's lokaler på Østerbro i Odense.

De 19 elever i klassen har de seneste uger arbejdet med programmering og it i skoletiden som en del af IT-Branchens og Odense Kommunes projekt Coding Class.

Nu skal eleverne vise EG's professionelle programmører og it-udviklere, hvad de har fået ud af arbejdet.

Mangel på programmører

Når EG går ind i projekt Coding Class, er det først og fremmest, fordi der er mangel på arbejdskraft inden for softwareudvikling i Danmark, forklarer direktør Steffen Rugtved, EG:

– Hvis vi kan være med til at vække interessen for at arbejde med softwareudvikling hos bare nogle få elever af begge køn, kan vi måske bidrage til at vende udviklingen, siger direktør Steffen Rugtved, EG:

– Forhåbentlig får eleverne et indblik i, hvilke muligheder der er inden for softwareudvikling – ikke kun som udvikler, men også som designer og product manager, og så kan vi være med til give dem en sjov og anderledes skoledag.


Landsdækkende brancheinitiativ

Project Coding Class er et landsdækkende initiativ, hvor børnene skal lære at være kreative og skabende med it ved at kode små spil.

– Coding Class er kickstartet af IT-Branchen og drevet af en række medlemsvirksomheder, der gerne vil hjælpe med at få børn og unge til at blive klar til at agere i den digitale verden, så de kan være en aktiv del af arbejdsstyrken og i samfundet i det hele taget, siger regionalchef Lotte Jensen, IT-Branchen Fyn.


Mere end bare en skoleopgave

For skolens kontaktlærer er der da heller ingen tvivl om, at ideen om at lære de unge at kode og tilbyde dem besøg på it-virksomheder som EG er et velkomment afbræk i den almindelige undervisning:

– Vi har arbejdet med kodning i fire dage som led i projekt Coding Class med en underviser fra Ung Odense. Eleverne har dog i 5. klasse arbejdet lidt med programmering, så det var ikke helt ukendt område, forklarer kontaktlærer Hanne Warmbier, Rasmus Rask-Skolen:

– Klassen har arbejdet godt og fokuseret med et oplæg, der umiddelbart førte til et konkret resultat. De har desuden fået et større indblik i mængden af tid og programmeringsopgaver, der ligger bag de spil, som de bruger en del tid på i deres egen hverdag.

Jeg håber, at besøget på virksomheden giver eleverne et indblik i den verden, der ligger bag mange af de ting, de ser i deres hverdag, og svar på spørgsmål som: Hvilke kompetencer er der brug for, så hverdagen fungerer for rigtig mange mennesker? Hvilke jobmuligheder er der, når man som elev synes, at programmering er spændende?

For der skal jo laves meget mere end bare spil. Så besøget på virksomheden er en vigtig del af projektet – det fuldender forløbet. Uden det besøg ville det "bare" være endnu en skoleopgave, siger Hanne Warmbier, Rasmus Rask-Skolen.

Læs mere: Hvad er Coding Class

 

Historien om Coding Class i Odense

I skoleåret 2017/2018 kørte IT-Branchen selv Coding Class-projektet for 22 6. klasser i Odense Kommune. På det tidspunkt var det ITB, der var projektledere på hele projektet – både i dialogen med skoler og lærere og de virksomheder, som var værter for klasserne i slutningen af projektforløbet.

I skoleåret 2018/2019 er ansvar og dialog med skolerne lagt ud til Odense Kommune, som har valgt – som den eneste kommune i Danmark på nuværende tidspunkt – at gå "all-in" og tilbyde forløbet til alle 6. klasser i Odense Kommune. Det har resulteret i, at 69 klasser ud af 73 mulige har valgt at takke ja til muligheden for at deltage i projektet.

Projektet bliver styret fra Ungdomshuset i Odense, der står for projektledelse og undervisning af de deltagende skoleklasser.

Odense Kommune har allerede nu – og som en del af strategien "Teknologiforståelse blandt børn og unge i robotbyen" – besluttet, at Coding Class skal tilbydes til alle 6. klasser igen i skoleåret 2019/2020.