Find EG på Folkemødet
Folkemødet 2019 består af op imod 3.000 møder, debatter og happenings fordelt over fire intense dage i Allinge.
Helt ærligt, så er det næsten komplet umuligt at skaffe sig et overblik over de mange aktiviteter, endsige vælge, hvad der er bedst.
Derfor har vi lavet denne oversigt, der viser, hvor EG er aktiv deltager i debatter på Folkemødet. Du kan læse lidt om de enkelte arrangementer og forhåbentlig blive fristet til at lægge vejen forbi netop vores arrangement.
Torsdag den 13. juni på Folkemødet
Lige som i 2018 deltager EG aktivt på OPS-Scenen, som vi var med til at kick-starte i fjor sammen med en række andre entusiastiske samarbejdspartnere som CBS, Mariehjemmene og SAS Institute.
OPS-Scenen er et farvestrålende cirkustelt i Danchells anlæg, placeret centralt ved indgangen i det temaområde, der meget betegnende kaldes Fremtiden.
Her er samarbejdet mellem det offentlige og det private erhvervsliv er i fokus for debatterne under præmissen ingen velfungerende offentlig sektor uden en privat ditto.
Mød op til kick-off på OPS-Scenen, der finder sted klokken 13:00 til 14:00.
Her får du en smagsprøve på de debatter, som afvikles i løbet af Folkemødet og mulighed for at netværke med både embedsmænd, politikere, forskere, organisationsfolk og private erhverv m/k med interesse i offentligt privat samarbejde, OPS.
Fredag den 14. juni på Folkemødet
I år er EG's besætning på Folkemødet påmønstret IT-Paratskibet, IT-Branchens sejlende venue.
Skibet ligger til kaj midt i Allinge Havn, og her afvikler EG om fredagen en debat om sundhedsreformen på skibets dæk. Det foregår fra klokken 13:30-14:30 på IT-Paratskibet under overskriften: "Borgernært sundhedsvæsen: Flere læger eller mere teknologi?"
Patienten skal først. Sådan lyder den politiske parole, som stort set alle politikere er enige om. Vi skal have rykket lægen tættere på patienten, for der er jo ingen grund til, at sygehusene skal stå for opgaver, som kan løses billigere hos den lokale læge, og ingen grund til at presse patienten ud på en dagsrejse til storbyen for at få taget en prøve, som kommunens hjemmesygeplejerske kan fixe.
Men hvordan opfylder vi ønsket om mere nærhed, sammenhæng, kvalitet og stærkere rettigheder for patienterne. Et centralt bud på en løsning er at nedbringe antallet af indlæggelserne på landets sygehuse ved at rykke flere behandlinger ud til de praktiserende læger og kommunerne.
Men findes der overhovedet læger derude, hvor danskerne bor? Kan de løse de nye opgaver, som de bliver bedt om at tage på sig? Og kan sundhedsreformen gennemføres med den teknologi, som vi kender i dag? Kigger vi i det hele taget nok ud af forruden, eller ser vi for meget i bakspejlet?
Paneldeltagere
• Adam Wolf, administrerende direktør, Danske Regioner
• Christian Harsløf, direktør for digitalisering og teknologi samt sundheds- og ældreområdet, KL
• Jonatan Schloss, direktør, PLO
• Dorte Maarbjerg Stigaard, Innovationsdirektør, AAU
• Johnny Iversen, divisionsdirektør, EG
Moderator på debatten er journalist Rasmus Mark Pedersen.
Sidst på fredagen finder du EG på OPS-Scenen. Fra klokken 16:30-17:30 diskuterer vi automatisering i det offentlige.
Overskriften for debatten er – måske lidt provokerende - "Skal robotterne have lov til at slå sagsbehandlerne ihjel?"
Borgerne venter, mens sagsbehandlerne knokler med stakkevis af sager, som de skal sikre en sagsbehandling, hvor forvaltningslovens principper om ligebehandling overholdes. I hver sag afsøges ankestyrelsens afgørelser efter standardiserede rutiner med henblik på at fremstille borgerens sag konkret og objektivt, så den kan vurderes skønsmæssigt i af et visitationsudvalg.
Forestil dig at tusindvis af timers forundersøgelser i de kommunale myndigheder overtages af software-robotter. Sagsbehandlernes stakkevis af undersøgelsesopgaver er forsvundet, og bunker af skattekroner er frigivet til mere velfærd.
Spørgsmålet er, hvor langt kan vi gå? Hvordan sikrer vi, at skøn ikke bliver sat under regel, når det er en robot, der laver det meste? Eller skal vi bare lade robotterne tage det hele og afskaffe sagsbehandlerne? For dels spare vi penge, dels vil vi om få år ikke have sagsbehandlere nok, da der ganske enkelt ikke er mennesker nok at uddanne. Til gengæld ved vi, at flere vil have behov for mere velfærd.
Paneldeltagere
• Helle Linnet, social- og arbejdsmarkedsdirektør, samt landformand for Socialchefforeningen, Vordingborg Kommune
• Mads Samsing, næstformand HK Kommunal
• Johnny Iversen, divisionsdirektør, EG
• Frederik Bruhn, advokat, DAHL advokaterne,
Moderator på debatten er Steen Houmark, direktør, De 4 Vinde.
Lørdag den 15. juni på Folkemødet
Folkemødet er stedet, hvor alle mødes med alle, så EG og KMD har benyttet lejligheden til at lave et fælles arrangement på KMD's faste scene, Databasen.
Det foregår fra klokken 12:00- 13:00, hvor direktør for Borgernære Softwareløsninger, Mette Kaagaard, KMD og VU's formand Jakob Sabroe dyster på holdninger til digitalisering med EG's divisionsdirektør, Johnny Iversen og IT-ordfører for Liberal Alliances Ungdom, Mikkel Tegen Møller Nielsen.
Moderator på arrangementet er Jan Gintberg.
Sidst på dagen vender vi tilbage til vores egen base på IT-Paratskibet i havnen med en debat om digitale selvbetjeningsløsninger, hvor vi fra klokken 16:30 til 17:30 diskuterer spørgsmålet: "Hvordan undgår vi digitale A og B-hold?"
Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, og derfor skal borgerne have tilbudt digital service i verdensklasse. Sådan hedder oplægget, Digital service i verdensklasse, der er en del af initiativerne i Sammenhængsreformen.
Målet er at skabe en mere sammenhængende offentlig sektor, som sætter borgeren i centrum for den offentlige velfærd.
Redskaberne til en øget digitaliseringsgrad er blandt andet nemme og brugbare selvbetjeningsløsninger.
Det ser alt sammen pænt ud. På papiret, for den grimme sandhed er, at man netop på grund af øget digitalisering af det offentlige risikerer at ekskludere en stor gruppe analoge medborgere. For hvordan er det lige, at man som udviklingshæmmet håndterer en digital signatur? Hvordan skal den hjemløse misbruger logge ind på hjemmesiden med sit NemId fra en ikke-eksisterende smartphone? Og hvad med de unge, som faktisk slet er så digitale, som vi tror?
Paneldeltagere
• Professor Kim Normann Andersen, CBS
• Teknologikritiker Anders Kjærulf, Analogiseringsstyrelsen
• Manager Mikkel Winther, EG
• Direktør Bo Mollerup, Socialt Lederforum
Moderator på debatten er journalist Rasmus Mark Pedersen.
Søndag den 16. juni på Folkemødet
Søndag pakker vi lige som de mange tusind andre folkemødedeltagere sammen og drager hjem – forhåbentlig med en masse gode debatter i baghovedet, og ideer til næste års folkemøde.
Mød os – hvor du vil
Uanset om du får set vores debatter, så vil vi altid gerne i dialog med andre. Du kan derfor altid finde os ved enten at henvende dig på IT-paratskibet eller på OPS-Scenen.
Vores team, der blandt andet består af CEO Mikkel Bardram, CEO, divisionsdirektør Johnny Iversen, og salgsdirektør Per Mouritzen stiller også gerne op i yderligere debatter, hvis I skulle have lyst til at diskutere offentlig digitalisering med alt, hvad det indebærer.
Du kan både før og under Folkemødet få fat i os ved at kontakte communication manager Per Roholt på +45 20609736.
Vi ses på Bornholm!
Læs mere: Se program for Folkemødet