Udviklingschef: Vi skal finde mere tid til brugerønsker
13. december 2019

Fire vigtige EG Clinea-releases i 2019

EG Clinea bliver løbende optimeret, ikke mindst ud fra brugernes feedback og ønsker. I løbet af året har vi releaset fire versioner, hvor vigtige funktioner er udviklet.

MedCom-krav
I 2019 har vi vanen tro implementeret MedCom-krav i EG Clinea, og derudover har vi haft fokus på en række andre projekter af både større og mindre karakter. I starten af året, i årets første EG Clinea version, var det fx understøttelsen af indberetninger af oplysninger til det nye Landspatientregister (LPR3) i forbindelse med patienters kontakt med sundhedsvæsnet.

Udskrivning og multimarkering
I den efterfølgende version kom en forbedret, ny udskrivningsfunktion, der blandt andet indebar udskrivning til vedhæft og sammensætning af dokument. Samtidig implementerede vi en lettere multimarkering af kontakter i journalen, hvilket var det ønske, der havde flest tilhængere ved afstemning i EG Clinea Brugergruppen.

FMK-krav og e-faktura
I årets tredje version blev oplysningsskema tilføjet til Patientportalen med mulighed for et mere dynamisk oplysningsskema.
Senest har vi her ved årets slutning haft fokus på understøttelse af FMK-kravene til FMK 1.4.4.E4 i medicinmodulet og har samtidig optimeret selve brugen af modulet ud fra brugerønsker.
Årets fjerde version indeholdt også en ændring til e-fakturastandarden, der giver mulighed for at vedhæfte filer til e-faktura samt flere ændringer til laboratoriesvar. Vi ser frem til at kunne implementere flere projekter i 2020.