Guld og grønne skove
16. august 2019

Ingen Digitaliseringsmesse uden EG

Igen i år er EG med, når Digitaliseringsmessen19 afholdes på Odense Congress Center den 3. oktober 2019.

- Digitaliseringsmessen er et vigtigt udstillingsvindue for alle it-leverandører til det offentlige Men det er først og fremmest et sted, hvor leverandører og offentlige kunder har mulighed for at føle hinanden på tænderne, se hvad der rør sig og minimere den digitale friktion, siger divisionsdirektør Johnny Iversen, EG.

- Vores budskab på messen i år bliver, at der fortsat er store muligheder for at optimere den offentlige sektor, hvis vi arbejder sammen og bliver bedre til at udnytte eksisterende teknologier og de enorme mængder data, som de offentlige basis- og fagsystemer rummer.

I dag tvinges kommunerne ofte til at vælge mellem skattestigninger eller velfærdsforringelser, fordi de ikke anvender data optimalt.

Vi skal ud af den nuværende data deadlock, så vi ved hjælp af offentlig data kan få mere for de samme penge, ja skabe både guld og grønne skove, siger Johnny Iversen, EG.

Fokus på guld og grønne skove

Guld og grønne skove er også temaet for EG's eget oplæg på Digitaliseringsmessens store scene.

Under overskriften, "EG: Kan robotter og data give os guld og grønne skove?", kan man klokken 13:00 på hovedscenen opleve Michael Kai Petersen, Senior Scientist fra Eriksholm Research Centre og Jakob Svejgaard, Executive Product Manager fra EG i et fælles oplæg om, hvorfor det er så svært at få implementeret selv kendte teknologier og udnytte data bedre.


Læs artikel: Ingen digitalisering uden borgerinvolvering

Find EG på Digitaliseringsmessen

Du finder EG på Stand S5 i Hal C, hvor vi pynter op med guld og grønne skove. Her byder vi i den mere kuriøse ende på et digitalt lykkehjul, hvor du kan vinde en "guldbarre", men du kan også få en seriøs snak med vores eksperter om, hvilken typer data EG ligger inde med, og hvordan EG mener, at det offentlige og it-leverandørerne sammen kan udnytte data bedre.

Digitaliseringsmessen er arrangeret af KL, KIT@ og Borgerservice Danmark. EG er alliancepartner sammen med KOMBIT, Digitaliseringsstyrelsen og en række andre IT-leverandører. Messen i Odense ventes at tiltrække omkring 2000 mennesker og ca. 120 udstillere.  

Læs mere om Digitaliseringsmessen

Læs mere: Lad os digitalisere det offentlige sammen

Læs mere: Inspiration til handling: Her er kommunernes digitale fremtid