Digital varebestilling bliver nemmere efter nyt samarbejde mellem Brdr. Dahl og EG Byg & Installation
25. april 2018

Vvs-branchens hovedleverandører i strategisk samarbejde

Nu bliver hverdagen endnu nemmere for Danmarks vvs-installatører, lover to af branchens største leverandører. Brødrene Dahl og EG Byg & Installation har indgået et strategisk samarbejde, der blandt andet skal optimere installatørernes projektstyring og adgang til varebestilling.

Vil man gøre noget godt for vvs-branchen, skal man være først med den nye teknologi. Installationsbranchen har længe været en digital spydspids, og det nye samarbejde mellem branchens førende grossist og førende it-leverandør handler derfor også om den digitale brugeroplevelse, der i sidste ende vil gøre hverdagen nemmere for den enkelte installatør.

Kundeoplevelsen i centrum

Grossistvirksomheden Brødrene Dahl har for længst markeret sig som en af landets fremmeste e-handelsvirksomheder, og det målrettede arbejde med at gøre det muligt for kunderne at bestille varer på de platforme og i den sammenhæng, som kunderne har behov for, har kastet flere priser af sig inden for de sidste par år. Kundeoplevelsen udgør en hjørnesten i virksomhedens strategi, og virksomheden arbejder også med big data for at optimere servicen over for installatørerne.

Derfor er det en helt naturlig udvikling, at vvs-installatørerne nu også kan finde Brødrene Dahls varekatalog direkte i det it-system, der i forvejen styrer de konkrete projekter, og hvorfra installatørerne giver tilbud og udsender fakturaer. En stor del af vvs-installatørerne herhjemme bruger EG Byg & Installations brancheløsning til at håndtere deres forretning, men der var også andre gode grunde til, at valget faldt på EG:

"Det har været vigtigst for os at indgå et samarbejde med den it-partner, der er længst fremme teknologisk, og som forstår branchen og kender vvs'ernes hverdag bedst. Det fokus afspejles meget tydeligt hos EG Byg & Installation, der med deres it-løsning er i stand til at understøtte hele installatørens værdikæde fra tilbud til efterfølgende service," siger Mikkel Josephsen, digital direktør hos Saint-Gobain Distribution Denmark A/S, der ejer Brødrene Dahl.

Mikkel Josephsen fremhæver også, at det er vigtigt, at samarbejdspartneren tilbyder support og kundeservice i den nødvendige skala og på det nødvendige niveau.

Øget fokus på at samle arbejdsprocesserne

En undersøgelse fra TEKNIQ viser, at digitaliseringen af installationsbranchen udvikler sig hastigt, og at andelen af installationsvirksomheder, der anvender apps, steg fra 60 procent til 78 procent fra 2016 til 2017. Det fremgår af samme undersøgelse, at stort set al varebestilling foregår digitalt. Som it-leverandør glæder EG Byg & Installation sig derfor over at kunne integrere varebestilling i sin it-løsning, så installatørernes arbejdsprocesser bliver understøttet endnu bedre.

"Vi ved, at installatørerne foretrækker en enkelt adgang til data – et "single point of entry" – og derfor arbejder vi målrettet på at gøre vores løsning attraktiv for tredjepartsprodukter. Eksempelvis kan man som kunde tilpasse vores nye brancheløsning EG One med suppleringsmoduler fra vores "app store", eller man kan i teorien udvikle dem selv," siger Brian Sørensen, direktør i EG Byg & Installation.

For begge parter er aftalen en logisk konsekvens af et erklæret kundefokus. Om samarbejdet også vil indebære fælles udviklingsprojekter, står stadig åbent. Indtil videre vil installatørerne have adgang til deres personlige varekatalog direkte fra EG's brancheløsning.

Fakta om Brødrene Dahl

Danmarks største vvs-grossist. Firmaet blev grundlagt i 1867 af brødrene Niels Smith Dahl og William Dahl og har aktiviteter i hele Norden. Siden 2004 har DAHL-gruppen været ejet af det franske industrikonglomerat Saint-Gobain.

Fakta om EG Byg & Installation

It-virksomheden EG Byg & Installation har været hovedleverandør af brancheløsninger til håndværkere og installatører siden 1975. It-systemet EG One blev lanceret i 2017 og er udviklet i tæt samarbejde med branchen som en samlet løsning, der understøtter hele værdikæden.