Murer og entreprenør på Fyn blev flyvende med EG One
26. april 2018

Murer og entreprenør på Fyn blev flyvende med EG One

Du får kun it ind i din virksomhed, hvis det er nemt at bruge. Sådan lyder anbefalingen fra Ulrik Holm Rasmussen og Casper Eistrup Frederiksen, der for nylig startede murer- og entreprenørvirksomhed i Aarup på Fyn. Og it-værktøjer er en nødvendighed for at klare sig i konkurrencen i dag. For iværksætterne har it-systemet lige fra begyndelsen hjulpet med at træffe de rigtige beslutninger.

Især to kriterier var vigtige, da Ulrik Holm Rasmussen og hans partner valgte EG One som it-system i deres entreprenørvirksomhed: Det skulle være nemt at bruge, og det skulle være en samlet løsning. De ville forhindre ustabile integrationer mellem forskellige programmer og besværet med at installere et system til hver arbejdsgang. I dag klarer EG One alt: sagsstyring, løn, fakturaer og bilagsregistrering.

"Vi har fået en komplet håndværkerløsning, og efter kort tid var vi flyvende og brugte systemet hele vejen rundt. Det gør en kæmpe forskel for mig, at det er designet så enkelt. Vi er jo håndværkere og ikke it-uddannede, så det er en fornøjelse med et it-system, der rent faktisk er til at bruge. Det bliver ikke enklere," siger Ulrik Holm Rasmussen, der er medindehaver af Holm & Eistrup Entreprise.

Vælg rigtigt fra starten 

Ulrik Holm Rasmussen var ikke i tvivl om, at der skal it-værktøjer til for at klare sig i byggebranchen i dag. Det frigiver tid og giver det fornødne overblik, så der er styr på forretningen. Han har drevet håndværksvirksomhed før, og derfor var det vigtigt for ham at vælge den rigtige løsning fra starten. Med den rigtige løsning kan hans virksomhed også vokse uden at få brug for at skifte system.

"Jeg har prøvet at starte virksomhed i et gratis program og stå i en situation, hvor jeg skulle flytte alle mine data over i et andet system. Med EG One ved jeg, at jeg har valgt rigtigt fra starten. Vi har allerede erfaret, at EG's udviklere ved, hvad der rører sig i håndværksbranchen. Som brugere har vi også chancen for at blive inddraget i at sikre, at nye funktioner gør vores hverdag nemmere," siger Ulrik Holm Rasmussen.


Detaljeret overblik over sagsøkonomien 

Der er travlt i den nye virksomhed på Fyn. Ud over at effektivisere virksomheden hjælper EG One også Ulrik Holm Rasmussen med at styre økonomien. Han har gjort det til en rutine at gå ind hver aften og danne sig et overblik over, hvordan de enkelte sager kører. Den digitale tids- og materialeregistrering medfører, at han kan se en aktuel status på forretningens forbrug og økonomi:

"Jeg får et overbliksbillede, så vi kan nå at handle, hvis jeg ser, at en sag ikke kan holde dækningsbidraget hjemme. Så må vi arbejde smartere eller finde andre måder at holde omkostningerne nede på. Oversigten i mit it-system er delt op ned i mindste detalje – underleverandør, svendetimer, materiale, affald og det hele – så det er ikke svært for os at konkludere, hvor problemerne er opstået," siger Ulrik Holm Rasmussen fra Holm & Eistrup Entreprise ApS.

Gør fejl til gode lærepenge

Med EG One oplever Ulrik Holm Rasmussen ikke, at det er tidskrævende og besværligt at have fokus på økonomien og på de enkelte sager. Når timer og materialer løbende er registreret på sagerne, giver EG One et live-billede af situationen. Og i efterkalkulationen får han svar på, om han har taget den rigtige pris for en opgave – og i det store billede om hans virksomhed løser den rigtige type opgaver.

"Efterkalkulation giver os vigtig viden om, hvordan vi skal køre forretningen fremadrettet. Når jeg til slut efterkalkulerer mine byggesager, kan jeg se, om vi har regnet prisen rigtigt. Derfor ved vi til næste gang, hvilke typer sager der hænger sammen, og hvor vi skal give tilbud eller lade være. Du kan sige, at vores fejl bliver lavet om til gode lærepenge," siger medindehaver af Holm & Eistrup Entreprise ApS Ulrik Holm Rasmussen.