07. december 2017

Sådan får du styr på dit årsregnskab

Året går på hæld, og det er tid til at slutte dit årsregnskab af. Hvert år på denne tid får vi mange henvendelser i supporten om årsrapporten, og her har vi samlet nogle af de vigtigste områder, du skal være opmærksom på.

Det er ofte i december, mange virksomhed får begyndende panik, fordi aflevering af årsrapporten rykker nærmere, og nytåret kommer snigende. Heldigvis er der stadig god tid til at gøre regnskabet færdigt, men du skal alligevel begynde at forberede din regnskabsmæssige afslutning af året.

Og så skal du huske, at det nye år ikke ligner det gamle. Du får blandt andet brug for at åbne et nyt regnskab for 2018, og måske er det tid til at justere dine nøgletal.

Husk at aflevere regnskabet og indberette skatten til tiden

Selvom du ikke behøver at aflevere regnskabet før nytår, er det vigtigt, at du husker at indberette skat og aflevere dit regnskab til tiden. Her gælder følgende frister:

  • Selskaber skal sende årsrapport til Erhvervsstyrelsen senest 31. maj 2018
  • Selvstændige erhvervsdrivende skal indberette deres selvangivelse senest 1. juli 2018
  • Private skal indberette selvangivelsen senest 1. september 2018.

Gå dine nøgletal igennem

Udgangspunktet for dit regnskab skal være korrekt. Gennemgå derfor din virksomheds egenkapital, og brug noget tid på at gøre værdien af dit varelager op. Gennemgå også dine kreditor- og debitorkonti. Afstem evt. kontoudtog fra større leverandører med dit regnskab. Du bør kort sagt gå alle regnskabets poster igennem og tjekke bankafstemninger, gæld, moms, løn til medarbejdere osv.

Når du åbner det nye regnskab, er det nærliggende bare at gøre som sidste år. Det er dog ikke nødvendigvis en god idé. Der kan være sket ændringer i loven, og du kan have begået fejl i dette års regnskab, som du først vil opdage senere. Når du opretter det nye regnskab, kan du derfor se det som en anledning til at revidere de eksisterende tal.

Find vejledning til årsafslutningen – EG Visual og EG Centri

Har du brug for at få genopfrisket, hvordan du laver årsafslutning, finder du her vejledningen til

Sådan laver du årsafslutningen i EG One

2017 er det første år, du afslutter i EG One. Derfor får du her et link til vejledningen i årskørslen med EG One.

Lad os hjælpe

Kniber det med tiden, eller er det første gang, du skal lave en årskørsel? Brug en af vores konsulenter, og lad os gennemgå årskørslen for dig. Det koster 795 kr.

Ja tak, jeg vil gerne bestille konsulenthjælp til min årsafslutning.

Tak for din henvendelse

Du bliver kontaktet hurtigst muligt. Vi glæder os til at fortælle dig mere.

Prøv igen

Der er desværre sket en fejl, men prøv igen. Kontakt webmaster@eg.dk, hvis du får beskeden flere gange.