Sikkerhed sendte erfaren advokatvirksomhed i skyen
23. august 2017

Sikkerhed sendte erfaren advokatvirksomhed i skyen  

Advokat Ole Steen Christensens første it-system var en af forgængerne til den nuværende AdvoPro, og dermed er advokaten blandt de første eksisterende advokatkunder hos EG Legal. Han har stadig en kopi af sin første faktura fra den 30. oktober 1984.

Her kan du læse om Ole Steen Christensens syn på it-udviklingen og om hans advokatfirmas overvejelser om at gå i skyen.

Hvad er baggrunden for, at I har skiftet til AdvoPro SaaS?

Vi stod i en situation, hvor kapaciteten på vores server var blevet for knap. Vi har alle årene haft egen hovedserver i Hammel og en terminalserver, og da vi skulle til at udskifte hardware, var det en naturlig overvejelse, om egen serverløsning stadig var det bedste, eller om tiden var inde til at gå i skyen.

Hvad var argumentet for at vælge cloudløsningen?

Jeg har altid interesseret mig for it og har også været med i EG Legals brugergruppebestyrelse, da en sådan fandtes. Derfor vurderer jeg, at skyen er fremtiden. Derudover har det tungeste argument for os været sikkerheden.

Hvorfor har netop sikkerhed været vigtig for jer?

Vi er jo i en branche, der skal tage datasikkerhed særdeles alvorligt. Vi har ikke oplevet kritiske problemer, men vi har tidligere prøvet at have en virus fra et hackerangreb. Det var rigtig ubehageligt, og det lagde vores mailsystem ned i 2-3 dage. Det er bestemt ikke smart, når man driver en advokatvirksomhed.

Har I været nervøse for at miste kontrollen ved at lægge data i skyen?

Nej, tværtimod. At løsningen nu ligger på EG's servere, og at en stor del af sikkerhedsproblematikkerne dermed varetages af EG, føler jeg voldsomt betryggende, og jeg har fuld tillid til, at EG løfter den opgave for os. Det samme gælder reglerne om persondata, som vi nødigt vil overtræde. Her har jeg også kun gode erfaringer med, at EG holder systemerne opdateret, så vi kan koncentrere os om at udføre vores arbejde.

I advokatbranchen er det også vigtigt at have en god backup – var det også med i overvejelserne?

Ja, det har bestemt også spillet ind, at vi ikke behøver at bekymre os om backup med AdvoPro SaaS-løsningen. Dog har vi aldrig som sådan haft problemer med backup – vi havde en fast rutine med at lægge et bånd over til det lokale pengeinstitut hver fredag. Men igen – der sker meget nyt, og den del lægger vi gerne over til EG Legal, og nu ved vi, at der altid tages backup af alt arbejde og alle dokumenter.

Har det spillet ind, at I også kan benytte løsningen på farten?

Ja og nej. Vi kunne faktisk også gå på serveren fra distancen før. Så på den måde oplever vi det lige så fleksibelt som før, således at man fx kan finde sagerne hurtigt, mens man sidder hos en klient.

Var AdvoPro SaaS også billigere end at investere i en ny server?

Ja, på den korte bane var det i hvert fald billigere end at investere i nyt isenkram. Også selvom prisen på hardware er blevet lavere gennem årene, og så slipper man jo for at have penge bundet i it-udstyr. Med cloudløsningen er man i gang med det samme, og det er den økonomisk bedste model for os – der samtidig er mere fleksibel og opdateret.

Desuden behøver jeg kun at ringe ét sted hen, så med én partner, er risikoen minimeret, og vi har altid haft et gnidningsløst samarbejde med EG.

Om Advokatfirmaet Ole Steen Christensen

Har eksisteret siden 1981 og har kontorer i Hammel og Randers. Firmaet købte som et af de første en bogholderimaskine til virksomheden. Ole Steen Christensen har stadig sin første faktura fra firmaet Alfred Fisher/Alfico, der siden er blevet en del af EG Legal. Fakturaen er dateret den 30. oktober 1984.