22. november 2016

Optimér indkøbsprocesserne med parameterstyret leverandørudvælgelse

Med faktabaseret leverandørudvælgelse får I altid den rigtige leverandør til det enkelte produkt. I sikrer transparent dokumentation af forsyningskæden og undgår forretningskritiske fejl i produktionen.

I en kompleks produktion, hvor forskellige batches skal leve op til skiftende krav om kvalitet, pris og lovgivning, er det forretningskritisk at have fuld kontrol med, hvilke ingredienser der bruges til hvad.

Med parameterstyret leverandørudvælgelse træffer I jeres beslutninger på baggrund af fakta og ud fra, hvor godt den enkelte leverandørs ingredienser matcher slutproduktet. Og samtidig sikrer I, at I altid får den bedste pris.

Undgå forretningskritiske fejl

At udvælge leverandøren på baggrund af faktuelle parametre gør jer i stand til at undgå forretningskritiske fejl, hvor et produkt bliver produceret med forkerte ingredienser, fordi indkøberen ikke var bevidst om slutdestinationen.

Samtidig vil I kunne danne jer et overblik over den enkelte leverandørs styrker og svagheder, og hvilke produkter virksomheden er eneleverandør til. Dermed kan I hurtigt finde frem til, hvilke samarbejdspartnere, der ikke længere matcher jeres produktion, og hvilke produkter I mangler leverandører til, hvis den nuværende forsvinder.

Læs mere om EG's best practice-løsninger til procesproduktion

"Med en gennemsigtig forsyningskæde og smidig omstilling vil man være i stand til hurtigt at kunne levere, hvad kunden ønsker, og med dokumentation for, at de får præcis, hvad de har bestilt og inden for reglerne," forklarer Henrik Oxlund, Vertical Lead i EG Process Industry.

Optimer jeres forretningsoverblik

For at udvælge de rigtige leverandører er det vigtigt at have et komplet overblik over sin forretning og de processer, som ingredienserne skal indgå i. Her kan en brancherettet it-løsning være med til at skabe overblik over forretningsgange og ofte være med til at optimere både transparens i forsyningskæde og forretningsprocesser.