28. november 2016

Bevar kontrollen efter migrering af dit lægesystem

Lægesystemet er ofte fundamentet i en lægeklinik, og mange arbejdsrutiner og vigtige data afhænger af lægesystemet. Derfor er det også et stort skridt for mange at skulle anvende et andet system. Er det nye system til at finde rundt i? Flyttes al data med? Vi har spurgt Per Skovgård Hansen fra EG Clinea om, hvad man skal være opmærksom, når man skifter lægesystem.

"I det daglige taler jeg med mange MedWin-klinikker, der står over for at skulle skifte lægesystem. Hovedparten har valgt at skifte til EG Clinea, og det er jeg naturligvis rigtig glad for. Jeg ærgrer mig dog over, at nogle fejlagtigt tror, at de skal konvertere system, når de skal gå fra MedWin til EG Clinea. Så fortæller jeg dem gerne om, hvordan vi arbejder med vores opgraderinger – der ER markant forskel på en opgradering og en konvertering".

At konvertere svarer ifølge Per Skovgård Hansen til at skifte til et helt andet system. Og det er der ikke tale om, når en lægeklinik vælger at skifte MedWin ud med EG Clinea. I hans optik er det mere rigtigt at se processen som en migrering eller en opgradering.

"Sagen er, at vi har investeret tusindvis af timer i at programmere EG Clinea ud fra nogle grundlæggende præmisser. Vi tilbyder et fremtidssikret system, der nemt kan opdateres efter nye behov eller tilpasses den enkelte kunde. Men vi har også lagt stor vægt på, at de data, du har i MedWin, lander sikkert i EG Clinea og ligger, hvor du forventer at finde dem, nemlig hvor de plejer" forklarer Per Skovgård Hansen.

Alt ligger som det plejer
For at illustrere forskellen på at opgradere til EG Clinea frem for at konvertere til et helt nyt system fra en anden leverandør bruger Per et billede af et klædeskab.

"Forestil dig dit klædeskab derhjemme. Tøjet hænger på din måde, og som du har vænnet dig til organisere det. En dag er der ikke længere er plads i dit tøjskab. Hvis du 'konverterer til' et nyt tøjskab, kan det være kritisk, for pludselig kan du måske ikke finde tøjet – dine vaner og regler for orden er sat ud af spil.

Vælger du derimod at opgradere dit tøjskab, er tøjet organiseret præcis, som det plejer. Du får altså kun fordele ved at opgradere dit tøjskab, hvor konverteringen giver en række udfordringer – og nogle af udfordringerne løses måske aldrig, fordi dit tøj ikke passer ind i den anden type tøjskab".

Selvom EG Clinea vil være et nyt system for alle de klinikker, der tidligere har brugt MedWin, vil det ikke føles sådan. Det skyldes, at der er taget udgangspunkt i den kendte datastruktur fra MedWin, så brugeren ikke skal bruge en masse energi på at lede efter data.

Klædeskab i teknologisk topform
For de klinikker, der vælger at opgradere til EG Clinea, er der ifølge Per mange fordele:

"Migreringen til EG Clinea giver dig en masse fordele, som du kan få glæde af fra første dag i drift, da datagrundlaget er det, du kender. Dit nye klædeskab er teknologisk i top, hurtigt og tilpasset Microsofts standardfunktioner. Du får også fordel af, at du altid har tilknyttet én person fra EG, der har ansvaret for din løsning, og denne person kender BÅDE MedWin og EG Clinea. Det betyder, at du aldrig bliver efterladt eller sendt rundt i supporten, hvis der opstår problemer. Vi har et indgående kendskab til din løsning og dine data – du kender os, og vi kender dig".

Dog har Per en bøn til de lægeklinikker, som mener, at de lige så godt kan skifte til en anden leverandør, når de nu står overfor at skulle have et andet system:

"Når man skifter til et system fra en anden leverandør, risikerer man at få et klædeskab, der ikke passer. Vi er naturligvis klar over, at det er med i overvejelserne hos nogle lægeklinikker, og i enkelte tilfælde kan det jo være os som leverandør, man er blevet utilfreds med. Vi håber blot at høre fra de lægeklinikker, før det kommer så vidt. Hos EG har vi nemlig kunden i centrum, og vores løsninger er udviklet til de mennesker, der bruger dem hver dag".

Per Skovgård Hansen tilføjer, at når data migreres over til EG Clinea er det en fordel, at klinikken ikke risikerer at ende som kastebold mellem to leverandører, og der vil ikke være risiko for måneder med betaling for to lægesystemer, når systemet leveres af EG før som nu.

Hvad følger med i en migrering?

Når du opgraderer til EG Clinea, vil vi gerne sikre os, at du kommer hurtigt i gang og får glæde af fordelene med det samme. Derfor får du kvit og frit:

  • En hel dags kursus
  • Teknikerbesøg i forbindelse med installationen
  • Assistance fra konsulent på den første dag, EG Clinea er i drift
  • Personlig support på din løsning
  • Projektsupport de første uger med adgang til vores migreringsspecialister.

Lægehuse opgraderes i hele landet:

  • 330 lægehuse har bestilt opgradering til EG Clinea
  • 90 lægehuse er opgraderet og kører allerede nu på EG Clinea
  • I dag benytter 420 alment praktiserende- og speciallægeklinikker EG Clinea.