Kundereference

Viborg Kommune – fik ny viden om regler for løn og personale

Viborg Kommune valgte online lovinformationssystem til håndtering af løn- og personaleområdet.

Viborg Kommune – færre fejl og kortere sagsbehandlingstid

Resultatet er helt enkelt en mere korrekt sagsbehandling på kortere tid. Teamleder Vinnie Vinter, Viborg Kommune

 

Et ønske om mere korrekt sagsbehandling på kortere tid er årsagen til, at Viborg Kommune har valgt at anvende lovinformationssystemet NIS Løn og personale til sine sagsbehandlere.

Lovgivning og regler om kommunale ansættelsesvilkår er et komplekst område. NIS Løn og personale tilbyder kommunen historik om afgørelser og fortolkninger langt tilbage i tiden. Dette er sammen med løsningens brugervenlighed de afgørende grunde til, at Viborg Kommune med løsningen både løfter kvaliteten af og sparer tid på sagsbehandlingen.

Det er både dyrt, ærgerligt og besværligt at fejlfortolke en overenskomst eller følge de forkerte regler, når en ansættende myndighed skal tage stilling til ansættelsesmæssige spørgsmål i forbindelse med ansættelse, afskedigelse, uoverensstemmelser, løn etc.

"Vi ansætter i forhold til mere end 80 forskellige overenskomster, der bliver fornyet hvert andet eller hvert fjerde år. Det er utrolig nyttigt for os at have nem adgang til fortolkninger af og afgørelser i forbindelse med tidligere overenskomster. Det kan være økonomisk meget dyrt at tabe en sag i retten, og der er ofte mange følelser i klemme i den slags sager. Så det er meget vigtigt for os at finde den rigtige løsning med det samme. Her er NIS Løn og personales "SagsHjælp" og "FortolkningsAssistenter" en stor hjælp for os", fortæller teamleder Vinnie Vinter fra Viborg Kommune, Økonomi- & Personalestaben.

 

Guider på få sekunder

NIS Løn og personale guider brugeren frem til den rette overenskomst, den rette version og det rette kapitel, hvor brugeren kan finde de korrekte oplysninger. Det sker som regel i løbet af få klik og på få sekunder, og det sparer ifølge Vinnie Vinter kommunen for rigtig meget tid, samtidig med at kvaliteten bliver betydeligt højere.

"Det kan tage meget lang tid manuelt at researche sig frem til den rette regeltekst. NIS Løn og personales database indeholder historik om alle relevante overenskomstoplysninger og fortolkninger, og den hjælper sagsbehandleren til hurtigt at navigere frem til den rigtige oplysning. Resultatet er helt enkelt en mere korrekt sagsbehandling på kortere tid", fortæller Vinnie Vinter.

 

Det kan være økonomisk dyrt at tabe en sag i retten, så det er meget vigtigt for os at finde den rigtige løsning med det samme. Her er NIS Løn og personale en stor hjælp for os. Teamleder Vinnie Vinter, Viborg Kommune

 

Hjælper lokale ledere

Viborg Kommune har ligesom så mange andre kommuner flere hundrede ledere decentralt placeret i kommunens institutioner. De decentrale lederes primære opgave er naturligvis at lede den daglige drift i deres institution, og det er en umulig opgave for dem at holde sig ajour med alle relevante overenskomster. Kommunen er i færd med at implementere NIS Løn og personale decentralt.

"Ledere og administrative medarbejdere i kommunens institutioner kan via NIS-løsningen nemt søge informationer om ansættelsesmæssige spørgsmål, og de vil typisk inden for 20 sekunder modtage et link med den relevante tekst, der indeholder svar på deres spørgsmål.

Vi oplever fra institutionslederne stor begejstring for værktøjet, fordi det både er nyttigt og nemt at gå til", fortæller Vinnie Vinter og tilføjer:

"Det er selvsagt også en stor hjælp for os på det centrale løn- og personalekontor. Vi kunne hurtigt blive oversvømmet af henvendelser fra vores decentrale ledere om hjælp til afklaring af løn- og personalespørgsmål.

Her fungerer NIS Løn og personale som en hjælp til selvhjælp, der frigiver tid hos os til at koncentrere os om kerneopgaver".