Kundereference

Martedal Murermester

Styr på forretningen med EG's håndværkerløsninger

Få overblik, frigør tid, og øg likviditeten

Har du en håndværkervirksomhed? Så ved du, at det kan være en udfordring at have flere byggesager i gang på samme tid. Det kræver et godt overblik over hver enkelt sag – og ikke mindst styr på registrering af timer og materialer.

Hør i videoen herover, hvordan Martedal Murermester har løst udfordringen med en it-platform fra EG, der omfatter programmerne Visual Administration og Webtid.

 

At have et rigtig godt overblik over økonomien for den enkelte sag giver ro i maven. René Martedal, murermester, Martedal Murermester

 

Overblik over byggesagerne frigør tid

"Visual giver mig et godt overblik over mine byggesager i hverdagen og frigør tid, som jeg kan bruge på andre ting i forretningen. Visual og Webtid giver også en god tryghed for, at jeg holder mine dækningsgrader. Vi er et mindre murerfirma, som har mange små sager kørende hele tiden, og det at have et rigtig godt overblik over hver enkelt sag og økonomien for den enkelte sag giver ro i maven. Det er noget, jeg sætter stor pris på", fortæller René Martedal, som ejer Martedal Murermester.

 

Styr på lønnen på få minutter

Den nye it-platform har også givet andre gevinster:

"Efter at vi har fået EG's Lønservice og Webtid kørt godt ind, har vi virkelig reduceret den tid, vi bruger på at lave løn. Samtidig har vi fået en meget højere kvalitet i det produkt, vi får sendt igennem til svendene. Der er ikke nogen fejl i det. Vi har hele tiden backup fra Lønservice, så er der et eller andet, bliver vi kontaktet – eller også sørger Lønservice for at rette det til, så det passer med de gældende regler, der er i overenskomsten. Det har virkelig sparet os for meget tid, og nu, hvor vi får alle timerne for svendene lagt ind dagligt, er det hele faktisk klar, når vi kommer til 14-dagesperioden. Det skal bare godkendes og sendes videre, så i dag er lønkørslen noget, der foregår på få minutter. Førhen var det en meget besværlig proces med ugesedler, der skulle tydes. Nu er det meget mere korrekt – og det er meget hurtigt. Det er en stor fordel, og det har frigivet rigtig meget tid", vurderer René Martedal.

Med mange mindre projekter skal virksomhedens ansatte kunne håndtere flere sager dagligt. Det kræver overblik over både timer og materialer. Her kommer Webtid også murerfirmaet til hjælp. Det er et it-program, der kan bruges af svendene i bilerne og på kontoret.

 

Det er overraskende nemt!

"Det bedste ved Webtid er, at jeg altid har mine kundeinformationer lige ved hånden – og det gør mit arbejde meget nemmere, fordi jeg kan gå rigtig langt tilbage. Jeg kan næsten gå et år tilbage med timerne, og så kan jeg kontrollere, hvad det er, jeg har skrevet. Det er overraskende nemt!", lyder det fra murersvend Dan Sutherland.

 

Hurtig fakturering forbedrer likviditeten

Webtid giver også mulighed for at registrere timer og materialer på farten. Det er der flere fordele ved:

"Webtid bliver brugt dagligt nu her i firmaet. Alle timer og materialer bliver registreret direkte ude på arbejdsstedet, og det bliver de dagligt, så man ikke glemmer, hvad man har brugt, og hvad man har udført. Det er vi rigtig glade for – og det giver også kunden en sikkerhed for, at der kun bliver skrevet de ting på regningen, der er brugt på opgaven, og at timerne er korrekte. Det gør også, at vi er hurtige til at fakturere. Allerede når timerne og materialerne er gået ind, kan vi faktisk lave en faktura. Det er godt for likviditeten i forretningen, at vi hurtigt kan få fakturaerne kørt videre i systemet. Nu, hvor vi har haft en krise i nogle år, har det været vigtigt for sådan en type virksomhed som min at stramme op på en masse processer og blive mere skarpe hele vejen rundt. Der har EG været en god samarbejdspartner med leverancer af programmer og it-løsninger, som har været med til at optimere driften i min forretning", slutter René Martedal.