Kundereference

Korsholm Byg A/S

Jeg har en god fornemmelse af, at vi har fået flere ordrer ind, siden vi begyndte at bruge EG Visual Kalkulation, så vores tilbud er blevet skarpere. Kurt Korsholm, tømrermester Korsholm Byg
Korsholm Byg

Vinder ordrer med ro i maven

For tømrermester Kurt Korsholm er tilbudsgivningen blevet nemmere og mindre risikofyldt. EG Visual Kalkulation hjælper ham nemlig med at beregne tilbuddene og tager højde for virksomhedens økonomi på hver beregning. Det fører til skarpere tilbud med mindre risiko for underskud. Desuden har den effektive kalkulation ført til bedre kundeservice, da regningerne bliver bedre udspecificeret, og tømrermesteren kan melde hurtigere tilbage.

"Jeg synes, EG Visual Kalkulation er et dejligt program at arbejde med. Når man først har fået det ind under huden, er det meget effektivt at beregne tilbud efter. Jeg har også en god fornemmelse af, at vi har fået flere ordrer ind, siden vi begyndte at bruge EG Visual Kalkulation, så vores tilbud er blevet skarpere," siger tømrermester Kurt Korsholm fra Korsholm Byg.

 

Stoler ikke blindt på erfaringspriser

Når Kurt Korsholm har målt en opgave op, bruger han de beregningsstandarder for tagtyper og vinduer etc., der ligger i EG Visual Kalkulation. Han kan som regel tage udgangspunkt i de seneste materialepriser fra leverandøren, og når det hele er tastet ind, kommer der en færdig materialeliste ud, som han kan bruge til at bede om tilbud fra trælasten.
På samme måde bruger han sin kalkulation til at gennemgå opgaver med svendene. Det er muligt at notere interne kommentarer til materialer og opgaver direkte i beregningen.
Når alt er lagt ind i EG Visual Kalkulation, kan det med Kurt Korsholms ord ikke gå helt galt. Det giver en bedre mavefornemmelse, og samtidig kan tømrermesteren stadig selv gå ind og justere med timer og priser manuelt, hvis der er brug for det.

"Mange i vores branche skyder en ren erfaringspris af. Så tjener de nogle gange lidt for meget og andre gange lidt for lidt på sagerne. Jeg har fået meget mere ro i maven ved de priser, jeg giver, fordi jeg ved, at vi har de faste udgifter med i beregningen, så jeg kan stole på, at sagen giver overskud. Desuden er det et bedre signal for vores kunder, at vi har nogenlunde ensartede priser i de sager, vi arbejder på. Det er mere rimeligt over for alle," siger Kurt Korsholm.

Jeg har fået meget mere ro i maven ved de priser, jeg giver, fordi jeg ved, at vi har de faste udgifter med i beregningen, så jeg kan stole på, at sagen giver overskud. Kurt Korsholm, tømrermester Korsholm Byg

 

Effektiv tilbudsgivning er god kundeservice

Tømrermesteren fortæller, at i håndværksbranchen er det en fordel at få priserne ud til kunden så hurtigt som muligt, og her er it-løsningen selvfølgelig en stor hjælp. Mange tilbud minder om hinanden, så det kan ofte klares på få minutter og skal ikke beregnes fra bunden. En kalkulation bliver automatisk til et tilbud, og det er muligt at skrive en introtekst direkte i programmet.

"Siden vi fik EG Visual Kalkulation, er vores tilbud også blevet bedre udspecificeret for kunden, og det er et godt signal, at kunden kan se, hvilke delpriser der er på opgaven. Jeg kan også lynhurtigt beregne alternativer og mindre justeringer ud fra det oprindelige tilbud – så behøver jeg ikke starte forfra hver gang. Det er langt nemmere, hvis der kommer ekstraarbejde på en sag," siger Kurt Korsholm.

 

Tilbuddet skal dække de faste omkostninger

Kalkulationsprogrammet hjælper også Kurt Korsholm med at holde styr på virksomhedens lønsomhed. Programmet beregner en dækningsgrad pr. time ud fra de samlede omkostninger – herunder også de faste omkostninger. Dermed kan han beregne timepriser ud fra sine reelle omkostninger, og ikke blot basere sine tilbud på arbejdslønnen.


"Man kan blive overrasket, hvis man ikke regner de faste omkostninger ind i sine tilbud. Lige nu er jeg ved at opdatere mit dækningsbidrag pr. time – ikke fordi vi har fået flere udgifter, men fordi min virksomhed ikke råder over det samme antal arbejdstimer, som vi gjorde sidste år, og det er vigtigt at få med i beregningerne. Min egen tid betyder jo ikke så meget, jeg må jo så bare arbejde over, men når der går svendetimer og overarbejde på, risikerer omkostningerne at løbe hurtigt," siger Kurt Korsholm.