Kundereference

Knudsker EL

Knudsker El sparer penge med en it-løsning fra EG.

Knudsker El

Penge investeret i planlægning kommer mange gange igen

Knudsker El blev ved Dansk Byggeris it-messe 2016 udnævnt til årets mest it-modne håndværksvirksomhed i kategorien Planlægning.  

Du skal ikke være bange for at investere i de rigtige værktøjer. I modsætning til penge brugt på en ny bil giver en investering i planlægning pengene mange gange igen. Peter Lund Olsen, direktør, Knudsker El

 I det bornholmske firma har man i mange år arbejdet struktureret med at have styr på opgaverne:

"Hver dag, når montørerne møder ind, er der lagt en fast plan for dagen. Det er et hovedprincip hos os, at ingen skal møde ind uden at vide, hvad de skal lave i løbet af dagen. Det giver mere styr på dagen og en rolig opstart," fortæller direktør i Knudsker El Peter Lund Olsen.

At indføre et digitalt planlægningsmodul har udvidet mulighederne for at planlægge, og det kommer også kunderne til gode.

"Så snart vi har en kunde i røret, kan vi oprette en ordre, som automatisk bliver overført til planlægningsmodulet. På den måde kan vi hurtigt sige, hvornår vi kommer forbi. Samtidig kan alle tilgå alle andres kalender, så vi med det samme kan se, om det er muligt, når kunden spørger efter en montør på en bestemt dag. Kunderne bliver meget mere tilfredse, når vi siger, at vi kommer mandag mellem kl. 8 og 10, og at de ikke skal vente hele dagen på, om vi nu også dukker op."

Peter Lund Olsen har et godt råd til virksomheder, som gerne vil blive bedre til at planlægge:

"Du skal ikke være bange for at investere i de rigtige værktøjer. Et godt planlægningsværktøj kan sagtens koste et par hundrede tusinde kroner – og så springer mange over, hvor gærdet er lavest. Samtidig kan de sagtens bruge 160.000 kroner på en ny bil til firmaet. De fleste håndværkere sætter pris på et godt stykke værktøj, men det glemmer de nogle gange, når de investerer i it, og i modsætning til penge brugt på en ny bil giver en investering i planlægning pengene mange gange igen. Har man aldrig gjort det før, ved man ikke, hvor mange penge man faktisk kan spare."