Kalenderen sætter automatisk varme på
Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn er først med en sammenkobling af et avanceret varmestyringssystem og kalenderen fra EG Brandsoft. Resultatet er, at varmen automatisk bliver sat på, når en kirkelig handling bliver lagt ind i systemet. Det er smart og sparer administration og penge på varmekontoen.
Med 10 sogne og 3 kordegne har Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn mange aktiviteter og kirkelige handlinger at holde styr på. Alle aktiviteter administreres fra fællessognets kirkekontor i Lisbjerg ved hjælp af kalenderen fra EG Brandsoft. Som en af de første har Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn nu kombineret sin varmestyring med kalenderen fra EG Brandsoft, hvilket har givet nogle indlysende fordele:
Integrationen til varmestyringen betyder, at det i teorien er alle medarbejdere, der lægger aktiviteter i kirkens kalender, der også automatisk kan sætte varme på i kirken. Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn har selv defineret forud i systemet, hvor varm kirken skal være ved de enkelte kirkehandlinger. En barnedåb skal fx være varmere end en korprøve. Det er altså selve aktiviteten, der styrer reguleringen af varmen.
"Når jeg lægger handlinger ind i kalenderen – om det er bisættelse, barnedåb eller korprøve – booker jeg samtidig personale. Som noget nyt sætter systemet nu også automatisk varmen på. Det er en fordel, at jeg ikke behøver at kontakte graver hver gang, jeg ønsker, at kirken varmes op til en given temperatur på et givent tidspunkt – det hele kører automatisk," siger Marianne Vasard Nielsen, der er kordegn på Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn.
I det øjeblik jeg har aftalt en kirkelig handling med præsten, kan jeg lægge den i kalenderen og samtidig ved jeg, at varmen er på plads og i orden. Det hele styres ud fra aftaletype og kirke.Marianne Vasard Nielsen, kordegn på Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn
Varmestyring tager højde for temperaturen
Der er altså tid sparet i administrationen, og det giver en bedre oplevelse for kirkens brugere, at temperaturen er, som den skal være. Og ikke mindst så er der en økonomisk besparelse på varmeregningen, når varmestyringen selv kan beregne, hvornår den skal sætte i gang for at ramme temperaturen på et defineret tidspunkt – her tager det avancerede varmestyringssystem højde for årstiden og den aktuelle temperatur ud og inde. Lisbjerg Kirke har endnu ikke koblet varmestyringen sammen med kalenderen, men varmestyringen er også i sig selv en gevinst:
"Det er en stor fordel, at varmestyringen selv måler, hvornår varmen skal på. Før skulle vi gætte os lidt frem til, hvordan vind og vejr ville blive. Nu kan jeg med god samvittighed indstille de kirkelige handlinger og stole på, at det virker. Det er altså også slut med at stå op midt om natten, hvilket jeg også har prøvet, fordi jeg skulle være sikker på, at varmen gik på. Vi har ikke set tallene endnu, men vi kommer helt sikkert til at spare i kroner og ører," siger graver ved Lisbjerg Kirke, Pia Bluhm.
Vi har ikke set tallene endnu, men vi kommer helt sikkert til at spare i kroner og ører.Pia Bluhm, graver ved Lisbjerg Kirke
Effektivt og bedre varmeregnskab
På kirkekontoret har kordegn Marianne Vasard Nielsen også store forventninger til besparelser på varmeregningen. Selv en rutineret graver vil have svært ved at ramme temperaturerne så præcist som varmestyringen og undgå overflødig opvarmning. Og med integrationen til kalenderen er der en yderligere gevinst i form af effektivisering og ro i maven:
"Kommunikationen bliver anderledes. I det øjeblik jeg har aftalt en kirkelig handling med præsten, kan jeg lægge den i kalenderen, og samtidig ved jeg, at varmen er på plads og i orden. Det hele styres ud fra aftaletype og kirke," siger Marianne Vasard Nielsen.
Kirkekontoret Skejby-Lisbjerg Sogn
Om Skejby-Lisbjerg Sogn
Skejby-Lisbjerg Sogn er et samarbejde mellem 10 sogne. Det fælles kirkekontor ligger i Lisbjerg, hvorfra 3 kordegne styrer sognenes aktiviteter. Kirkekontoret er et aktivt hus, der er bygget i sammenhæng med blandt andet Lisbjergskolen. Lisbjerg Kirke er en af Danmarks ældste kirker, dateret tilbage til år 1100, og kirkens gyldne alter er udstillet på Nationalmuseet.
Website
Ring til os
Vi har lukket