Kundereference

Jakob Ebbesen

Tømrermester Jakob Ebbesen vurderer, at hans udgifter til ekstern bogholder er reduceret med 50 procent efter indførelsen af en it-løsning fra EG.

Jakob Ebbesen

Byggesagen kører i én proces

Jeg brugte meget af min tid på kort- og langsigtet planlægning. Vi har projekter, der strækker sig over lang tid, men når boligselskaberne ringer, så skal man være der. Med it-programmet har vi fået meget bedre overblik, og vi kan nu lave vores egne lister og holde styr på opgaverne. Jakob Ebbesen, tømrermester

Da tømrermester Jakob Ebbesen indførte registrering af tid og materialer med en brancheløsning fra EG, blev frøet til en række afledte effekter også sået. Det resulterede dels i en økonomisk og en tidsmæssig besparelse, der lå langt over det forventede, dels er det nu blevet meget nemmere at planlægge byggeprojekterne.

"Før sad vi med papir flere og flere gange. Nu kører det hele i én proces, lige fra ordren kommer ind fra kunden, til den er faktureret. Jeg opretter ordren på min computer, og så har mine lærlinge og svende det på deres telefoner. Så snart de har forbrug, taster de det ind der sammen med materialer fra lager, og så er jeg opdateret hele tiden," siger tømrermester Jakob Ebbesen.

Overblik gjorde det nemmere at planlægge
Jakob Ebbesen fortæller, at data bliver lagt ind hver dag til fyraften. Medarbejderne kom hurtigt i gang med den nye rutine, fordi appen til løsningen er enkel og kun består af de fire knapper, der er brug for, vurderer han. Det lokale byggemarked benytter de samme sagsnumre, så Jakob Ebbesen kan godt stole på det komplette overblik over sagerne og deres økonomi, der ligger i systemet, og det gør en stor forskel for planlægningen:

"Jeg brugte meget af min tid på kort- og langsigtet planlægning. Vi har projekter, der strækker sig over lang tid, men når boligselskaberne ringer, så skal man være der. Med en it-løsning har vi fået meget bedre overblik, og vi kan nu lave vores egne lister og holde styr på opgaverne," siger Jakob Ebbesen.

Bekymringer blev afløst af tidsbesparelse
Tømrermesteren vurderer, at hans udgifter til ekstern bogholder er reduceret med 50 procent efter indførelsen af it-løsningen, men især hans eget tidsforbrug på kontorarbejdet er reduceret betragteligt. Samtidig har han nu ved et enkelt opslag fuld kontrol over, om byggesagerne rammer det antal timer, han havde regnet med. På den måde har han bedre kontrol over forretningen, end han havde før, så han kan fokusere på ledelse og på at levere et bedre produkt.

"Jeg tror, at mange håndværksmestre netop er bange for at miste kontrol og overblik, men i virkeligheden har digitalisering givet mig mere overblik, end jeg havde før. Der var nogle nye vaner, der skulle indarbejdes hos svendene og hos mig selv, men man får indsatsen mange gange igen, når først man har besluttet sig for at tage springet fra papir til pc," siger Jakob Ebbesen.