Nyt, opdateret kirkegårdskort
Supernemt og så hurtigt, at musen stikker af
Vi har ringet til kirkegårdsleder Dennis Næser og fuldmægtig Heidi Jensen for at høre om de første erfaringer. Der er roser fra dem begge til det opdaterede kirkegårdskort:
"Det er brugervenligt, hurtigt og mere intuitivt. Det er væsentligt hurtigere og up to date. Hastigheden er den største forbedring. Netop hastigheden var før akilleshælen. Du kan zoome hurtigt ud og ind på kortet, som er blevet mere indarbejdet. Der er ingen ventetid mere”, fortæller Dennis Næser.
Sparer tid
Heidi Jensen står for det administrative på kontoret, hvor hun blandt andet lægger arbejdsopgaverne på kirkegårdene ind. Heidi Jensen forventer også at benytte kirkegårdskortet til fx opgaver med valg af blomster, farver, pleje af gravsteder mv., og hun er lige så positiv over for det nye kirkegårdskort:
"Det her er noget HELT andet, og det, jeg har set indtil nu, er 100 procent bedre. Vi knytter alle vores urnenedsættelser og kister til gravsted på kortet, og tidligere kunne det godt tage lang tid. Så jeg sparer en del tid. Vi bruger ikke alle muligheder i det nye kortmodul endnu, fordi det er så nyt. Men jeg kan allerede sige, at det bliver godt – det bliver et kæmpe redskab for os. Og de, der skal i gang med at bruge det, kan glæde sig!"
Nemmere at søge
Det forbedrede kirkegårdskort har fået et løft på både datadelen og volumen. Heidi Jensen fremhæver de smartere filtre, der gør det nemmere at søge:
”Man kan sætte de søgekriterier og filtre ind, som man gerne vil have, og så få vist, fx med et knappenålshoved, om man skal have vanding, sommerblomster, pasning eller gran. Når man har fået lagt de data ind, er det superenkelt. Og det er lynhurtigt at navigere rundt i”. Dennis Næser supplerer:
”Det virker mere grafisk, intuitivt og let at sætte flueben ved det, du vil se. Jeg har indtil videre mest brugt det til at vise bevaringsværdige gravsteder”.
Heidi Jensen ser flere muligheder i det forbedrede kortmodul:
”Det kunne blive rigtig godt, hvis gartnerne fik en iPad eller en telefon og så havde det som arbejdsredskab, når de fx skal ud og grandække eller plante sommerblomster. De kunne få vist det hele på kortet, hvor det er markeret, hvilke blomster og farver der skal på det enkelte gravsted. Altså at de har det hele i én arbejdsgang. Så kunne vi undgå at skrive de arbejdslister ud på papir, som medarbejderne i dag får med ud på kirkegårdene. Fordi det nu går så hurtigt, kan du også snildt bruge de her kort til at måle op: Hvor mange meter hæk, hvor mange meter græsplæne eller grusstier, der skal plejes af gartnerne og hvordan. Vi sparer tid og kommer til at spare meget tid på den lange bane", tilføjer Heidi Jensen.
Så hurtigt, at musen stikker af …
Dennis Næser og Heidi Jensen har som kirkegårdsleder og fuldmægtig forskellige arbejdsopgaver og bruger derfor kortmodulet forskelligt. Men de er begge begejstrede for den nye version, og som Heidi Jensen siger:
”Man skal lige være forberedt på, at når man tager musen i hånden og bevæger den en lille smule, så er man altså hurtigt ude over kirkegården, for det går stærkt med det nye. Men det er jo en positiv ting. Jeg kan her og nu faktisk kun sige positivt om kortmodulet”.
Ja tak – jeg vil gerne høre mere om det opdaterede kortmodul