Kundereference

CSC Malerfirma

Hos CSC Malerfirma frigiver it-løsningen tid til det væsentlige: at pleje kunderne og forretningen.

CSC Malerfirma

CSC Malerfirma

Jeg kan lave tilbud med Malerkalk på den halve tid, og kunderne kan se, præcis hvad de får, og hvad det koster, på professionelt udseende tilbud. Morten Christensen, malermester, CSC Malerfirma.

 

Som bare 23-årig startede Morten Christensen som selvstændig malermester i Gilleleje. Små fire år senere købte faderen, som i en slags omvendt generationsskifte, en halvpart i forretningen. Men også bedstefaderen, der startede malerfirma i 1947, er i ånden med i CSC Malerfirma, for der lægges vægt på de gammeldags dyder kvalitet og ordholdenhed.

Gennem de seneste år har Morten Christensen både fået ansat nogle svende i CSC og opkøbt sin gamle lærermesters firma Malermester Flemming Larsen.

Begrænsningen lige i øjeblikket er at finde dygtige svende. "Lige i øjeblikket er der unægtelig medvind på cykelstierne i Danmark. Folk har fået penge mellem hænderne, de har travlt, og der er flere, som forstår, at kvalitet koster. Det giver fremgang for malerfaget, men man skal i opgangstider huske, at der også kommer dårlige tider," siger Morten Christensen.

 

Tænk langsigtet

Derfor hedder hans opskrift: tænk langsigtet. God service bliver værdsat og får ikke blot kunderne til at vende tilbage, men får dem også til at uddele gratis reklame gennem mund-til-øre-anbefalinger.

Det gør sig gældende på privatmarkedet, der udgør omkring halvdelen af omsætningen for CSC og Malermester Flemming Larsen, men også på det professionelle marked værdsættes godt håndværk og god service: For et par år siden skulle faderen Søren Christensen have nyt køkken og faldt i snak med leverandøren. Det førte godt nok til et nyt køkken, men også til i første omgang malerarbejde i en Unoform- og en HTH-butik og dernæst til malerarbejder hos omkring 100 køkkenkunder årligt, som igen udløser følgearbejder hos disse kunder og i deres bekendtskabskreds. Det fører selvfølgelig til, at der skal beregnes en masse tilbud.

 

Dobbelt så hurtigt

"For et par år siden skiftede jeg til Visual Malerkalk fra EG Byg & Installation, og sammenlignet med dengang jeg gjorde det manuelt ud fra mesterprislisten, så går det mindst dobbelt så hurtigt nu. Jeg får frigjort en masse tid til det, som skaber værdi: at pleje kunderne og forretningen," siger malermester Morten Christensen.

Der var ganske vist inden da et kort mellemspil med et kalkulationsprogram fra en anden leverandør, men det blev hurtigt kasseret som spildte anstrengelser. Som ung hører Morten Christensen til pc-generationen og beskriver sig selv som en habil pc-bruger uden at være ekspert. "Men Malerkalk er et stort program med mange muligheder, og jeg fik ikke lov til at købe det uden samtidig at købe undervisning for 5.000 kroner. Det syntes jeg dengang var dyrt, men det er blandt de bedste 5.000 kroner, jeg nogensinde har givet ud. Der var stadig meget selv at lære bagefter, men jeg lærte det meget hurtigere på grund af undervisningen." Hans far Søren beregner også en mindre del af tilbuddene, men han kan ikke bruge Malerkalk og gør det i stedet erfaringsbaseret. "Vi har for sjov skyld nogle gange kalkuleret de samme tilbud, og vi er som regel endt meget tæt på hinanden. Hvis jeg derimod prøver at regne som min far, så risikerer jeg at ramme ret meget ved siden af," siger Morten Christensen. Korrekte priser og klare aftaler Malerkalk er hurtig og giver meget stor sikkerhed for, at den endelige pris er korrekt. Det kræver dog en mere detaljeret opmålingsprocedure.

 

Malerkalk giver også styr på de gamle tilbud. Så når en kunde ringer og beder os om at lave det samme, som vi lavede i et andet værelse hos dem for at halvt år siden, så er det lige til at gå til. Morten Christensen, malermester, CSC Malerfirma.

 

Læs hele casen