Kundereference

APOS Andr. Petersen & Søn

Med EG Visual Kalkulation og de øvrige it-værktøjer, vi har, der er integrerede og spiller sammen, sparer vi nok samlet set en mand i administrationen. Jakob Petersen, direktør i APOS
APOS Andr. Petersen & Søn

Beregner realistiske tilbud uden spildtid

Hver dag har Jakob Petersen brug for at afgive tilbud og give overslag på opgaver. Hans firma Andr. Petersen & Søn ApS (APOS) har benyttet EG Visual Kalkulation i mange år, og tastearbejdet er ifølge direktør Jakob Petersen givet godt ud – af flere grunde.

Ikke alene tager kalkulationsprogrammet højde for virksomhedens konkrete økonomiske situation, hans opmålinger kan også ses i forhold til tidligere sager, og mange data om eksempelvis indkøbspriser og overenskomster er nemme at finde frem i systemet.

"Jeg vil nødig undvære EG Visual Kalkulation. Det betyder, at vi kan beregne vores tilbud hurtigt og korrekt, og hvis vi vinder ordren, er arbejdet ikke spildt, for det er nemt at importere kalkulationen og oprette sagen i EG Visual Administration. Med de it-værktøjer, vi har, der er integrerede og spiller sammen med fakturering, tidsregistrering og bilagshåndtering, sparer vi nok samlet set en mand i administrationen," siger Jakob Petersen, direktør i APOS.

Relevante fakta er tilgængelige for beregningen

Jakob Petersen fortæller, at det er en fordel, når sagen er dokumenteret fra starten. Det gør overleveringen til svendene meget mere præcis, og materialelisten til byggemarkedet er allerede skrevet, når han én gang har tastet alt ind i EG Visual Kalkulation. Samtidig bliver programmet automatisk opdateret med de overenskomstmæssige takster, så direktøren risikerer ikke at lave fejl, hvis han eksempelvis beregner et tilbud med en akkordløn.

"Gennem årene har vi beregnet mange forskellige tilbud, så jeg kan tit finde en tilsvarende sag at spejle mit tilbud i, og så behøver jeg i nogle tilfælde blot at copy-paste. Selv hvis jeg ikke havde et kalkulationsprogram, ville jeg jo alligevel være nødt til at foretage en opmåling og lave en form for beregning i Excel eller lignende, så EG Visual Kalkulation gør kun mit arbejde nemmere og mine beregninger mere præcise, fordi de baserer sig på så mange fakta," siger Jakob Petersen.

Det gode ved EG Visual Kalkulation er, at jeg hele tiden selv kan styre dækningsgraden, for jeg er sikker på, at programmet har regnet rigtigt. Jakob Petersen, direktør i APOS


Opdaterede basisinformationer holder styr på økonomien

Det er vigtigt, at basisinformationerne er på plads og lagt ind i systemet, så Jakob Petersen kan få en retvisende og realistisk kalkulation. Det gør det nemmere at være skarp på prisen. Med det rette udgangspunkt kan han derefter selv justere procenter og tillæg til den konkrete opgave. Det giver ham også en sikkerhed ved eksempelvis licitationer, hvor direktøren hurtigt kan afgøre, om APOS kan være med og ønsker at byde på opgaven.

"Det gode ved EG Visual Kalkulation er, at jeg hele tiden selv kan styre dækningsgraden, for jeg er sikker på, at programmet har regnet rigtigt. Det kræver, at vi opdaterer basisinformationerne mindst en gang om året og beregner et nyt mesterpristillæg. Hvert år, når årsregnskabet er på plads, sørger vi for, at vores stamoplysninger om antal medarbejdere, sociale ydelser, faste omkostninger, leasingaftaler etc. er opdaterede, så vi baserer vores tilbud på de rigtige tal," siger Jakob Petersen.