EG Healthcare patientdialog
18. september 2024

Bliv en del af EGs hold af datasikre lægeklinikker

Ca. 800 lægeklinikker med mere end 6.500 pc'er, tablets mm har en sikkerhedsserviceaftale med EG, - og den virker i praksis.

For de klinikker, som har tegnet en sikkerhedsserviceaftale, tager EG en del af ansvaret for at passe på klinikkernes og patienternes data og software og hardware, lige fra den beskyttende firewall til løbende sikkerhedsopdateringer.

"Når man tager det aktuelle trusselniveau i betragtning, er vi faktisk stolte over, at ingen af de klinikker, som har en sikkerhedsserviceaftale med EG har været ramt af alvorlig cyberkriminalitet", siger Sales Manager, Morten Breuning.

Center for Cybersikkerhed fremhæver i sin trusselvurdering for sundhedssektoren i maj 2024, særligt truslen fra cyberkriminelle, cyberespionage og cyberaktivisme:

  • Truslen fra cyberkriminalitet mod sundhedssektoren i Danmark er MEGET HØJ. Sundhedssektoren er et attraktivt mål for de cyberkriminelle, der fx forsøger at afpresse deres ofre ved at kryptere data og systemer.
  • Truslen fra cyberspionage mod sundhedssektoren i Danmark er MEGET HØJ. Det er meget sandsynligt, at fremmede stater har interesse i at stjæle data og oplysninger, der findes i sektoren.
  • Truslen fra cyberaktivisme mod sundhedssektoren i Danmark er HØJ. Truslen kommer særligt fra pro-russiske aktivister, der fortsat udviser et højt aktivitetsniveau mod organisationer i NATO-lande.

Denne trusselsvurdering gælder ifølge Center for Cybersikkerhed for alle myndigheder og virksomheder, der direkte eller indirekte leverer sundhedsydelser, eller arbejder med regulering af området, som en del af sundhedssektoren. Det er for eksempel hospitaler, regioner, medicinalproducenter, praktiserende læger og tandlæger.

Der er med andre ord al grund til at tage truslen mod klinikkers og patienters data meget alvorligt, og derfor konstaterer Morten Breuning med tilfredshed, at EG er med til at levere en lille bid af forsvaret mod cyberkriminelle og cyberaktivister.

"Kampen om at beskytte personfølsomme data og at bekæmpe cyberkriminelle, der vil ødelægge eller lamme systemer, er måske lidt usynlig for det blotte øje.

Men vi ser dagligt angreb mod vores egne og vores kunders systemer, som kun forhindres, fordi vi arbejder aktivt med at beskytte data og systemer. Den kamp vinder vi kun i tæt samarbejde med vores kunder, og det er hovedpointen med den sikkerhedsserviceaftale, som vi tilbyder", siger Sales Manager Morten Breuning.

Læs mere om EG's sikkerhedsserviceaftale