TEMA 1	Sådan kan AI kan give dig konkurrencefordele
16. oktober 2024

Byggevirksomheder der udnytter AI får konkurrencefordele

'Hvorfor er kunstig intelligens noget særligt?' spørger EG's AI-ekspert inden for byggeriet, Magnus Therkildsen. Få eksempler på, hvor AI kan hjælpe i byggeprocessen.

"AI er ikke bare 'endnu en ny teknologi'; det er en revolution, der kræver nye regler og reguleringer.
Og AI skaber værdi, som vi kan udnytte", siger Magnus Therkildsen, Senior Manager og AI-specialist i EG Construction. Han tilføjer:

"Digitalisering kan gøre byggeprocessen bedre, billigere og mere bæredygtig. Det ser vi allerede i EG Construction, hvor vi hele tiden udvikler software og integrationer til byggevirksomheder.
Vi er meget nysgerrige på AI og arbejder seriøst med, hvordan det kan give nye muligheder for vores kunder. Vi skal blive ved med at udforske, hvordan AI kan blive byggebranchens næste store løft".

AI kan overskue mega mange detaljer

"Hvem kan fx læse et udbudsmateriale igennem på få sekunder og give et resume af muligheder og udfordringer for entreprenøren? Det kan AI", siger Magnus Therkildsen.

En byggeproces er kompleks og indeholder masser af data og mønstre. Samtidig vinder BIM og digitalisering mere og mere indpas. I et byggeri skal der fx være styr på mængder, når der skal beregnes pris, bestilles materialer og bygges.

Dét kan AI hjælpe med, fordi AI kan genkende mønstre. Den fordel skal vi udnytte ifølge Magnus Therkildsen:

"AI kan bruges til automatisk at genkende rum, vægge, vinduer, døre osv. AI kan simpelthen sættes til at gøre alt rugbrødsarbejdet, og man kan så selv efterfølgende kvalitetssikre det.

Gå i gang med AI

Virksomheder, der formår at udnytte AI kan opnå betydelige konkurrencefordele. Et råd fra Magnus Therkildsen:

"Begynd at bruge AI. Det er nemt, og snart vil det blive nødvendigt for alle i byggebranchen. Tag AI-mulighederne til dig.
De, der tilpasser sig, vil være dem, der klarer sig bedst i fremtidens byggeindustri".

Vil du høre mere om AI? 

Se vores arrangement 'Sæt turbo på forretningen', hvor AI-ekspert hos EG Magnus Therkildsen fortæller mere om AI-fordele i byggebranchen. Du får også en intro til effektiv lønadministration.