Lægekonsultation
09. oktober 2024

Alt det nye og det, der snart kommer i lægesystemerne

EG’s lægesystemer udvikles løbende. Læs, hvad der er med i den seneste release, og hvad der er i pipeline de kommende måneder.

Der udvikles løbende nye funktionaliteter til vores lægesystemer, EG Clinea og EG WinPLC og her er et aktuelt overblik:

Medcom testcamp

Både EG Clinea og EG WinPLC har været repræsenteret på efterårets MedCom testcamp, hvor vi bl.a. blev testet på fælles stamkort, deling til sentinal for speciallæger og speciallægernes registrering af diagnosetyper, hvis der fx registreres en bidiagnose uden en aktionsdiagnose eller der ikke har været registreret en aktionsdiagnose på en patient de seneste 12 måneder.

Det Fælles Stamkort er en funktion til en digital deling af patientens stamoplysninger på tværs af sektorer i sundhedsvæsenet, der giver mulighed for, at patienter selv kan anføre fx pårørende, midlertidig adresse, sprog og stillingtagen til genoplivning ved hjertestop for borgere over 60 år. Oplysningerne registreres via sundhed.dk

Det Fælles Stamkort giver patienter og pårørende tryghed for, at de rigtige oplysninger kan deles mellem de sundhedspersoner, som patienterne møder i deres behandlingsforløb, lige som sundhedspersoner får let og hurtig adgang til relevante oplysninger, fx pårørendes kontaktoplysninger.

"I EG Clinea og EG WinPLC skal vi kunne vise oplysningerne, hente de seneste opdaterede oplysninger, lige som brugerne skal kunne redigere fælles stamkortoplysninger og vi skal opdatere redigerede oplysninger til Sunhed.dk," siger Product Manager Emilie Billenstein, EG, der forventer implementering af Det Fælles Stamkort i både EG Clinea og EG WinPLC i årets sidste kvartal.

 

Gruppebooking i EG Clinea

Snart kommer der en ny mulighed for at indkalde flere patienter til samme aftale via en gruppeaftale.

"I sidste nyhedsbrev løftede vi sløret for, at det var på vej – nu har vi åbnet for muligheden for at oprette kalenderaftaler med flere patienter booket ind", siger Emilie Billenstein:

"Det kræver blot, at der oprettes en aftaletype med typen "Gruppe". Ved booking af en gruppeaftale kan der tilføjes så mange patienter som ønsket på aftalen", siger Emilie Billenstein.

På samme måde, som ved almindelige aftaletyper, kan der sendes SMS reminder til alle patienter på aftalen, og der kan tilknyttes et oplysningsskema, som alle patienter på aftalen skal udfylde i forbindelse med aftalen.

Patienten kan se gruppeaftaler og eventuelt tilknyttede oplysningsskemaer på lige fod med andre aftaler på Patientportalen og i Min Læge appen. Patienten kan også aflyse sin deltagelse i en gruppeaftale via begge platforme. Det er dog ikke muligt for patienterne selv at booke gruppeaftaler via Patientportalen eller Min Læge appen.

"Denne nye funktion kan være særligt fordelagtig for speciallæger, bl.a. psykiatere, som ifølge takstkortet for deres speciale skal tilbyde gruppe-psykoedukation og gruppe-psykoterapi" siger Emilie Billenstein.

 

Klinikkens Cockpit – Populationsoverblik til EG WinPLC

EG deltager også i projektet "Klinikkens Cockpit".

"I samarbejde med PLO, MedCom og PLSP er vi derfor i gang med at implementere profiler i EG WinPLC's nuværende statistik modul 'Patientudtræk'" siger Emilie Billenstein.

Profilerne defineres af en lægefaglig referencegruppe og giver mulighed for hurtig og effektivt at finde en specifik population ud fra predefinerede inklusionskriterier.

"Vores klare forventning er, at profilerne kan spare tid og være en stor støtte i arbejdet med populationsomsorg, så klinikkerne hurtigt kan identificere udvalgte patientgrupper" siger Emilie Billenstein.

Populationsoverblikket skal i pilot i slutningen af året hos udvalgte klinikker, der deltager i projektet. Selve profilerne er ved at blive udarbejdet og pilotklinikkerne skal i første omgang teste 1-2 profiler.