VAM A/S
20. august 2024

VAM A/S: EG Sigma minimerer fejlrisikoen for os

"Med EG Sigma kan vi styre tilbudsdelen ét sted. Det er ret intuitivt beregnerværktøj, som giver os kæmpe fordele", siger Jens Brøndum, teknisk direktør hos entreprenøren VAM A/S med 150 ansatte. Nu kan EG Sigma også beregne LCA og CO2.

"Programmet giver os overblik i ret store tilbud og gør, at vi nemt kan håndtere tilbud med mange detaljer, siger Jens Brøndum, teknisk direktør i VAM A/S.

Entreprenør- og anlægsvirksomheden VAM A/S udfører entreprenørarbejde indenfor forsyning, det offentlige samt byggeri og industri.
EG Sigma er en central del af forretningen i virksomheden.


Nu også med LCA og CO2-beregning

VAM er en af de entreprenører, der arbejder hen mod at kunne bruge LCA-vurderinger i deres anlægsprojekter. Også i anlægssektoren er der kommet mere fokus på bæredygtighed, og flere efterspørger CO2-data, selvom anlægsprojekter i dag ikke er underlagt lovmæssige klimakrav.

Hos VAM er man opmærksom på, hvordan projekterne påvirker miljøet og arbejder systematisk med det.

Til det arbejde bruger VAM bruger EG Sigmas nye mulighed for at beregne LCA/CO2 sammen med prisen.
Man kan koble tal for CO2-udledning på de mængdedata, der i forvejen bruges til prisberegning.
Tiltag for at mindske CO2 er fx at arbejde med energiforbruget til transport, genbruge opgravet jord, hvor man kan, valg af kloakrør og muligheder for at lægge rør langs en vej i stedet for under vejen.

Vi kan eliminere sammentællingsfejl. Det minimerer fejlrisici, og det er afgørende Jens Brøndum, teknisk direktør, VAM A/S


Priser slår igennem alle steder

"En stor fordel er, at vi kan styre tilbudsdelen centralt ét sted, og at priserne slår igennem alle steder, uanset hvor man sidder i virksomheden. Alle regner med de rigtige priser hele tiden", fortæller Jens Brøndum og supplerer:

"EG Sigma har mange smarte funktioner, vi er glade for:
Det er nemt at kopiere rundt inde i programmet, enkelt at ændre dækningsgrader, trække bagvedliggende lister ud, se ressourcer og gruppere data.
Fx omkostningsgrupper, som kan kobles sammen med økonomisystemet, så du efterfølgende ret nemt kan lave en budgetopfølgning og en efterkalkulation, hvis du bygger det rigtigt op og trækker stamdata fra EG Sigma".

Se hvordan du nemt og hurtigt kan lave klimaberegning med EG Sigma