EG køber norske Vigilo med fokus på software til førskole- og grundskoleuddannelser
12. august 2024

EG køber norske Vigilo med fokus på software til førskole- og grundskoleuddannelser

København, 12. august 2024 - I dag offentliggør EG opkøbet af det norske softwarefirma Vigilo, der skal styrke positionen inden for EdTech i Norden.


"Livslang uddannelse af høj kvalitet for så mange borgere som muligt er et kendetegn ved et moderne og demokratisk samfund. I EG vil vi gerne støtte dette ved at levere software i verdensklasse til uddannelsessektoren", siger CEO Mikkel Bardram, EG:

"Vigilo har udviklet en moderne og intuitiv softwareplatform til lærere, forældre og elever. Deres software er et godt supplement til vores egen produktportefølje til uddannelsessektoren", siger CEO Mikkel Bardram, EG.

Vigilo software forenkler arbejdet med de administrative opgaver i uddannelsessektoren, frigør tid for lærerne og sparer omkostninger for både offentlige og private skoler.

Vigilo software fungerer også som en central datahub i uddannelsessektoren i Norge, der opbevarer og leverer data til vigtige processer som bogføring, løn og arkivering.

EG mere end fordobler størrelsen af sin eksisterende EdTech-forretning med købet af Vigilo og understreger dermed sit engagement i branchen:

"Ved at kombinere den dybe vertikale ekspertise fra Vigilo med vores eget domænekendskab kan vi udvide vores tilbud betydeligt til både eksisterende og nye kunder i Norge, Sverige og Danmark.

Vi ser et stort potentiale for både Vigilo og vores eksisterende EdTech-produkter til flere uddannelsesinstitutioner i Danmark, Norge og Sverige. Vigilo har allerede bevist sin værdi på det norske marked, og vi tror, at også mange danske kunder med fordel kan benytte Vigilo.

På tilsvarende vis har vi en række stærke EdTech-løsninger i Danmark, som vi tror vil appellere til kunder i Norge og Sverige", siger Executive Vice President Johnny Iversen, EG.

Nye muligheder for Vigilo i Norden

For Vigilo markerer ejerskiftet starten på arbejdet med nye muligheder:

"Jeg er sikker på, at EG A/S er den rigtige ejer af Vigilo AS. Vi deler den samme passion for at støtte vores kunder, og vi vil drage fordel af at være en del af en større organisation med en fælles måde at arbejde på og lysten til at investere yderligere i eksisterende og nye løsninger", siger administrerende direktør Øystein Viland, Vigilo AS.

"Vi har i nogen tid ledt efter den rigtige partner med den rigtige indstilling og musklerne til at bringe Vigilo endnu længere, og nu har vi fundet den. EG har netop denne rette, dybe viden om EdTech og en organisation, der kan styrke vores produkter ", siger administrerende direktør Øystein Viland, Vigilo.

Vigilo får nu adgang til EG's omfattende distributionsnetværk og kundebase, der spænder over flere lande.

Opkøbet viser EG's engagement i opgaven med at styrke uddannelsessektoren.

"Det nordiske førskole- og grundskolesystem er både unikt og meget vigtigt. I EG vil vi gerne bidrage til at opretholde en høj kvalitet i uddannelsessektoren, og det kan vi gøre endnu bedre sammen med Vigilo.

Jeg er glad for at kunne sige velkommen til medarbejderne fra Vigilo og for at kunne tilføre Vigilo den ekstra rygrad af stabilitet, sikkerhed og innovation, som EG tilbyder", siger Senior Vice President, Steffen Rugtved.

EG overtog Vigilo AS den 19. juli 2024. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og andre vilkår for transaktionen.

EG råder nu over 50+ specialister inden for EdTech, der sammen leverer software til mere end 450 kunder som specialskoler, sprogskoler, videregående uddannelser, offentlige skoler og private skoler i Danmark og Norge.
 

Om Vigilo

Vigilo AS, der er grundlagt i 2010, har etableret sig som en markedsledende leverandør af administrative løsninger til uddannelsessektoren i Norge.

Vigilo leverer software til 64 kommuner i Norge med næsten 40 % af alle børn i norske børnehaver og folkeskoler. Vigilo blev valgt som leverandør til en af Norges største offentlige myndigheder, Uddannelsesagenturet i Oslo, og leverer dermed software til 8 af de 10 største kommuner i Norge.

Om EG 

Vi udvikler fremtidens vertikale software, der påvirker kunderne og samfundet på en bæredygtig måde. EG beskæftiger 2.400+ medarbejdere primært i Norden, og i 2023 omsatte koncernen for 2,3 mia. kroner.

Læs mere om EG

Yderligere oplysninger

Talsperson
Mikkel Bardram, CEO, EG

Pressekontakt
Communication Manager Per Roholt, +45 2060 9736