Innovation. Foto: Noah Buscher- Unsplashed
08. november 2019

InnoRun19 i Odense skal slippe innovationskraften løs

Hvad sker der, når 200 studerende får to døgn til at finde på nye digitale løsninger på konkrete udfordringer på social- og sundhedsområdet?

Det tester UCL, Erhvervsakademi og Professionshøjskole og SOSU Fyn i samarbejde med EG A/S på en to-dages innovations-workshop, InnoRun19.

På InnoRun19 får studerende fra skolernes sundheds- og datamatikeruddannelser til opgave at komme med nye innovative løsninger ud fra fire cases, der beskriver de udfordringer, som typiske borgere står med på social- og sundhedsområdet. Det kan fx være problemer med ensomhed, medicinsikkerhed og dialog med hjemmehjælpen.

Håbet er, at de studerende kan komme med nye og utraditionelle løsninger på kendte problemer, som måske kan omsættes til egentlige digitale løsninger.

 

Fokus på uddannelse og innovation

EG Digital Welfare i Odense deltager i projektet både som dommer, når de bedste forslag skal kåres, men også med en række fagpersoner og udviklere under hele forløbet, som de unge kan sparre med:

- For EG er det en vigtig del af vores CSR-strategi at indgå i samarbejdsprojekter med sigte på uddannelse og innovation. Derfor har det været oplagt at være med til InnoRun19, forklarer direktør Steffen Rugtved, EG Digital Welfare:

- For mig er det vigtigt, at de studerende tidligt får øjnene op for de fordele, som digitalisering kan tilbyde på social- og sundhedsområdet, og at de lærer at formulere deres krav til digitale løsninger. Kun på den måde kan vi på sigt få inddraget praksis endnu bedre i vores løsninger. Og så håber jeg naturligvis også, at de unge får øje for de løsninger, som allerede findes og ikke mindst EG som en spændende arbejdsplads.

 

Genvej til kreativitet

For Jerry Vinther, der er videncenterchef for SUND-uddannelserne på UCL, er InnoRun19 også vigtig for de studerende og deres evne til at arbejde kreativt både under og efter uddannelsen:

- InnoRun19 skaber en afbrydelse i hverdagen. Når hverdagens rammer er brudt ned, får innovationskraften frit løb. Så kan de studerende etablere et miljø, hvor alle tanker og ideer er velkomne, forklarer videncenterchef Jerry Vinther, UCL:

- Når eleverne knokler med at udvikle nye løsninger på baggrund af fire konkrete cases, er der med andre ord ingen begrænsninger, og så får energien og fantasien frit spil.

Fra ide til produkt

Efterfølgende skal de studerendes forslag strammes til, så de på et tidspunkt - måske - kan ende som virkelige produkter og løsninger.

- Det helt unikke ved InnoRun19 er netop, at de studerende mødes på tværs af deres uddannelsesretning og faglighed, samt at de får mulighed for at arbejde sammen med en virksomhed, som EG, som måske kan være med til at bære de unges ideer videre ud i verden, siger Jerry Vinther.

Om InnoRun19

InnoRun19 er arrangeret af UCL og SOSU Fyn i samarbejde med EG Digital Welfare. Arrangementet afvikles den 11. og 12. november 2019 hos UCL i Odense.

Formålet med InnoRun19

Formålet med InnoRun19 er at opnå værdi for deltagerne på tre bundlinjer:

  • Værdi for studerende, der opnår innovative og entreprenante kompetencer, møder fremtidige praktikpladser og/eller arbejdsgivere
  • Værdi for samfundet, der har behov for at fremtidens medarbejdere kan arbejde aktivt med at udvikle egen praksis, i en hverdag hvor teknologi og forandringer er et vilkår
  • Værdi for virksomheder, der møder behov i social- og sundhedssektoren, bliver inspireret af nye ideer og nye forretningsområder, samt møder fremtidens kolleger og praktikanter.