Kundereference
EG Sensum One til 3.000 medarbejdere på 65 specialtilbud
Region Midt satser på EG Sensum One for at sætte borgeren i fokus og skabe sammenhæng i data på tværs.
Region Midt satser på EG Sensum One for at sætte borgeren i fokus og skabe sammenhæng i data på tværs.
Botilbuddet Sct. Mikkel i Viborg har plads til 40 voksne borgere, der i kortere eller længere perioder har behov for specialiseret støtte for at få kompetencer til et mere selvstændigt hverdagsliv med bedre livskvalitet.
Tilbuddet er et godt eksempel på graden af faglig specialisering på de 65 specialiserede socialtilbud i Region Midtjylland.
Derfor har socialdirektør Ann-Britt Wetche, Region Midtjylland og SVP Steffen Rugtved fra EG sat hinanden stævne på botilbuddet. Anledningen er, at regionen har valgt at implementere EG Sensum One på alle regionens tilbud.
"Gennem en grundig proces har vi afklaret internt i regionen, hvordan vi vil dokumentere vores indsatser, og hvad ambitionen er med vores indsatser. Nu ser vi frem til at implementere EG Sensum One til at understøtte arbejdet.
Jeg oplever, at medarbejderne er godt forberedte og glæder sig til at skulle i gang", siger Ann-Britt Wetche.
Det er en tillid, der forpligtiger, mener Steffen Rugtved, EG:
"Med EG Sensum One får medarbejderne i Region Midt den p.t. absolut bedste it-understøttelse af det specialiserede socialområde i Danmark, og vi vil gøre vores for, at medarbejderne oplever løsningen som genkendelig men også som nytænkt og langt mere brugervenlig", siger Steffen Rugtved.
Generelt går regionen fra et distribueret system til ét samlet EG Sensum One. Medarbejderne på de sociale tilbud kan derfor se frem til nye fælles muligheder, der vil gøre deres hverdag lettere og styrke deres faglighed.
Det gælder blandt andet muligheden for at vidensdele med udgangspunkt i aktuelle data på tværs af alle otte specialområder og en øget borgerinddragelse.
"Regionens faglige medarbejdere bliver endnu bedre understøttet i deres hverdag, og de får især nemmere ved at vise værdien af deres faglige indsats. Gennem automatisering af en række arbejdsopgaver sikrer vi desuden, at systemet fylder og syner mindre i hverdagen. Det bør give medarbejderne mere tid til kerneopgaven".
Det ser socialdirektøren frem til:
"Vi har blandt andet valgt EG Sensum One for, at det skal være så let og overskueligt at anvende som muligt, så medarbejderne skal bruge så lidt tid som muligt på dokumentation.
Desuden har vi meget stort fokus på at sikre den enkelte borgers mulighed for at tilgå systemet. Mange af vores borgere både kan og vil gerne være med til at dokumentere på deres egen sag, og den mulighed får de nu", siger Ann-Britt Wetche.
Forud for implementeringen af EG Sensum One har regionen gennemført en omfattende proces, hvor de otte specialområder internt er nået til enighed om, hvad, og hvordan der skal dokumenteres. Nøgleordene har været ensartethed, VUM 2.0, ICS og FFB.
"Det har været en enorm god proces, hvor områderne er kommet langt tættere på hinanden og alle har fået en større forståelse for de andres arbejde. Der har været rigtig mange gode faglige snakke om, hvorfor vi løser nogle opgaver forskelligt, og hvordan vi egentlig gør det bedst. Den dokumentationsstrategi og praksis understøttes af EG Sensum One, der bliver et fælles værktøj for alle otte specialområder, så medarbejderne skal dokumentere efter bl.a. VUM 2.0, ICS og FFB efter ensartede retningslinjer", siger Ann-Britt Wetche.
Selv om kontrakten mellem Region Midtjylland nu er underskrevet, er det ikke ensbetydende med, at regionen fremadrettet må nøjes med, hvad der er aftalt på papiret.
For hele grundidéen i EG Sensum One er, at alt hvad der udvikles hos den ene kunde, også kommer andre kunder til gavn på den ene eller anden måde.
"Regionerne har altid været en stor drivkraft i udvikling af EG Sensum One, der i dag på mange områder er skræddersyet til regionernes arbejde", siger Steffen Rugtved, der fremhæver, at netop regionernes indsats er med til at drive udviklingen:
"Vi har fx lige udviklet en række spændende funktioner sammen med Region Sjælland og Region Nordjylland, og nu har Region Midtjylland stillet en række ambitiøse krav til fx borgerinddragelse, magtanvendelser og risikovurdering, som betingelse for, at vi fik opgaven. Det er innovation, som også vil komme både de andre regioner og kommunerne til gode", siger Steffen Rugtved.
Socialdirektør Ann-Britt Wetche ser også store fordele i, at flere regioner bruger samme system og er med til at betale udviklingen:
"Generelt vil det altid være en fordel. Regionerne samarbejder og taler jo hele tiden sammen. Så når vi bruger samme system, kan vi bedre påvirke udviklingen, så det hele tiden understøtter vores opgaver. Desuden bliver det nemmere at lære af hinanden, både når det kommer til udvikling af systemet, men også den del, der handler om, hvordan vi arbejder med systemet og organiserer arbejdet med systemet".
EG Sensum One bliver implementeret på alle regionens specialområder med ca. 3.000 medarbejdere.
Efter planen starter udrulningen af EG Sensum One i slutningen af 2024 og afsluttes i 2025.
Socialområdet i Region Midtjylland driver en række specialiserede bosteder og dagtilbud for mennesker med nedsat fysisk, psykisk eller social funktionsevne.
Med EG Sensum One får I en højt specialiseret socialfaglig løsning, som sætter borgen i centrum og giver mulighed for at skabe bedre liv gennem målbar udvikling.
Læs mere om EG Sensum OneEG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.
Senior Sales Executive
Martin Clemmensen Nielsen
Tlf.: +45 7260 1062
Email: macni@eg.dk