Asgaard går foran for at digitalisere KRAP-metoden
En af landets mest udbredte socialfaglige metoder, KRAP, bliver nu digitaliseret i tæt samarbejde mellem PsykologCentret, som har udviklet metoden, og en gruppe af metodens mest erfarne brugere. Målet er at slippe for unødig genindtastning af data og andre praktiske udfordringer ved papirversionen.
KRAP: Det sociale tilbud Asgaard er et af de tilbud, som med stor entusiasme har kastet sig ud i arbejdet med at digitalisere KRAP-metoden med alle dens skemaer og værktøjer:
KRAP er et af vores vigtigste pædagogiske redskaber, og jeg er meget glad for, at metoden nu bliver digitaliseret.Afdelingsleder Jane Vesterskov, Asgaard
Lang erfaring med KRAP
Det sociale tilbud Asgaard har været med fra starten af KRAPs udvikling og er en certificeret KRAP-institution.
- Vi anvender metodens skemaer og værktøjer hver eneste dag. Hver eneste gang vi står med en usikker ung, hiver vi et af skemaerne frem. Derfor indgår KRAP-skemaet Kognitiv sagsformulering også som en fast del af vores VUM-statusrapport, som vi sender digitalt til myndighederne, forklarer Jane Vesterskov.
Styrken i metoden er, at den er meget visuel og velegnet til at anvende sammen med den unge. Samtidig hjælper den også medarbejderne til at se anerkendende på borgeren, at se mennesket bag udfordringen:
- Metoden hjælper os med at være objektive ved at spørge sokratisk uden at lede efter et bestemt svar, ligesom alle svar betragtes som lige gode, siger Jane Vesterskov.
Digitalisering af KRAP-metoden
I hverdagen giver det dog en række udfordringer, at metoden er papirbaseret.
- Når skemaerne er udfyldt, ligger de på papir. Hvis kollegaerne skal bruge et af skemaerne, må de lede efter det i en stak ringbind. Når vi skal bruge oplysningerne til statusrapporterne til myndighederne osv., er vi nødt til at indtaste alle data på ny i vores socialfaglige it-system, forklarer Jane Vesterskov:
Jeg glæder mig derfor virkelig til, at vi kan udfylde alle skemaer fra starten i EG Sensum Bosted. Vi vil spare en masse tid ved at udfylde alle skemaer fra start i EG Sensum Bosted. Når KRAP-oplysningerne ligger samlet et sted med alle borgerens andre data, kan de let genfindes og bruges af alle relevante medarbejdere. Desuden vil ingen være i tvivl om, at oplysningerne i systemet er den seneste og gældende version af skemaet.Afdelingsleder Jane Vesterskov, Asgaard
- Vi har en meget lang og stor erfaring med KRAP-metoden og vil gerne bidrage med vores praksiserfaringer, så vi sikrer, at den digitale understøttelse bliver så nem og smart som muligt med udgangspunkt i praksis, siger Jane Vesterskov.
Om KRAP
KRAP står for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik. KRAP er et integreret socialpædagogisk system af analyser, metoder og værktøjer, som udspringer af mange års praksiserfaring. Et vigtigt element i KRAP er at sætte et positivt og anerkendende fokus på menneskers ressourcer – uden at benægte, at der også kan være tale om svære belastninger og særlige behov.
Asgaard
Om virksomheden
Asgaard er et privat tilbud for unge og voksne med autisme-spektrumforstyrrelser, primært Aspergers syndrom, og for andre, som kan profitere af en pædagogik med struktur og forudsigelighed. Tilbuddet i Nørre Åby på Fyn tilbyder botræning, socialtræning, personlig udvikling og støtte til skole, job og uddannelse. Asgaard har anvendt KRAP-metoden, siden den blev udviklet, og deltager derfor også i udvikling af den digitale understøttelse af metoden.
Kontakt vores eksperter
EG leverer innovative it-løsninger til det offentlige baseret på bred forvaltningsfaglighed, dyb praksisviden og den nyeste digitale ekspertise kombineret med stor erfaring.
Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.
Senior Sales Executive
Martin Clemmensen Nielsen
Tlf.: +45 7260 1062
Email: macni@eg.dk