Advanced analytics

Advanced analytics er en paraplybetegnelse, der dækker over mere traditionelle discipliner som data mining, tidsrækkeforecasting og statistisk modellering samt nyere discipliner som text analytics og machine learning – herunder deep learning.

Se video, og læs mere her på siden om, hvordan advanced analytics løser forretningsmæssige problemstillinger

En håndgribelig konkurrencefordel for hele virksomheden

Brugen af advanced analytics til at løse forretningsmæssige problemstillinger er relevant på tværs af hele organisationen. Hos EG har vi primært erfaring med at løse problemstillinger inden for følgende forretningsområder.

 • Økonomistyring
 • Salg og marketing
 • Forsyningskæde
Tilbage
Frem

Advanced analytics hjælper dig med at træffe bedre økonomiske beslutninger – store som små

Skal du bygge et nyt produktionsanlæg i år? Hvordan får du det maksimale ud af de seneste valutaudsving? Hvad kan du gøre for at reducere svind på dine lagre? Uanset om det drejer sig om store beslutninger eller beslutninger i den daglige drift, kan du træffe bedre og stærkere strategiske beslutninger med hjælp fra advanced analytics.

I en tid præget af big data kan det være svært at sortere i input – fx makroøkonomiske indikatorer, demografi, råstofpriser, infrastruktur og forsendelsespriser – og ikke mindst vide, hvordan du bruger dem til at give din virksomhed et løft.

Advanced analytics hjælper dig med at vende alle disse data til din fordel og afdække sammenhænge, som du ikke har bemærket før.

Du kan styrke og forbedre dit økonomiske beslutningsgrundlag ved at benytte modeller og beregninger til at analysere dine mange, og ofte selvmodsigende, datakilder.

Hvis økonomiafdelingen ikke udnytter muligheden for at gå forrest i arbejdet med dataanalyse, vil den også forspilde sin chance for at blive en god sparringspartner for virksomheden. Deloitte, 2014

Forudse kundefrafald, og skab mere værdifulde kunderelationer

Advanced analytics hjælper dig med at identificere værdifulde risikokunder, så du kan iværksætte målrettede salgs- og marketingtiltag og udnytte dine ressourcer så effektivt som muligt. Hvorfor ikke bruge de data, du allerede har, til at få indsigt i dine kunders historiske og potentielle adfærdsmønstre?

Med advanced analytics kan du:

 • Integrere analyseresultater i dit CRM-system, så dine salgs- og marketingteams altid har adgang til de seneste prognoser
 • Identificere og omvende kunder, der er på nippet til at falde fra
 • Øge kundeloyaliteten ved at identificere potentielt interessante produkter og tjenester
 • Oprette nøjagtige, detaljerede profiler af personer eller virksomheder, der kan være interesserede i at handle med dig.
Download whitepaper om kundefrafald
Advanced Analytics

Få mere ud af udstyr, lagerbeholdning og personale

Med advanced analytics kan du granske alle aspekter af værdikæden og identificere de svageste led.

Du vil kunne optimere, automatisere og integrere et stort antal gensidigt afhængige "mikrobeslutninger" om alt fra bestilling og produktion til bemanding og kvalitetssikring.

Brug data til at reducere din lagerbeholdning og samtidig undgå tomme hylder eller til at forudsige fremtidige ordrer, så de kan grupperes så effektivt som muligt.

Advanced analytics kan hjælpe dig med at opnå håndgribelige forretningsmæssige fordele i styringen af hele din produktion og forsyningskæde. Du kan:

 • Udnytte produktions- og logistikressourcer mere effektivt ved at afdække, hvilke artikler der skal produceres hvor og i hvilket antal, så du kan sende alt på én gang.
 • Undgå nedetid ved at implementere prædiktiv vedligeholdelse eller ved at forbedre din eksisterende løsning. Værktøjerne i advanced analytics kan holde styr på brugsdata og data fra sensorer og forudse nedbrud, så du kan agere proaktivt.
 • Opnå en mere omkostningseffektiv brug af personale ved hjælp af produktionsplanlægning, som hjælper dig med at undgå dyre overtidstimer i weekender eller uden for normal arbejdstid.
97 % af alle topledere ved godt, at man kan optimere hele forsyningskæden ved at analysere big data – men kun 17 % har implementeret analytiske værktøjer, der kan gøre dette. Accenture Global Operations Megatrends Study, 2014

Stærke platforme til advanced analytics-løsninger

 • IBM ILOG CPLEX
 • IBM SPSS Modeler
 • R og Python
 • Azure Machine Learning
Tilbage
Frem

Træf bedre beslutninger baseret på stærke data og analyser.

Drag fordel af EG's erfaring med konfiguration og optimal anvendelse af IBM ILOG CPLEX – et af markedets mest kendte værktøjer til præskriptive analyser.

IBM ILOG CPLEX har været det førende produkt på markedet for præskriptiv analyse i over 20 år. Værktøjet indeholder et modelleringssprog, som kan omsætte virksomhedsligninger til matematiske problemer, og diverse "løsningsmekanismer", som løser problemerne.

EG's konsulenter har dybdegående kendskab til ILOG CPLEX og erfaring med at løse kundernes udfordringer i mange forskellige brancher, blandt andet detailhandel, forsyning og produktion.

Træf effektive og velfunderede beslutninger baseret på stærke data og analyser.

Drag fordel af EG's erfaring med konfiguration og optimal anvendelse af IBM ISPSS Modeler – et af markedets mest kendte værktøjer til diagnostiske og prædiktive analyser.

EG's konsulenter er certificerede i IBM SPSS Modeler og har mange års erfaring med at løse kundernes udfordringer i en række forskellige brancher, blandt andet detailhandel, forsyning og produktion.

EG har også en indgående forståelse af, hvordan IBM SPSS Modeler og andre advanced analytics-værktøjer kan integreres direkte med fx ERP- og CRM-løsninger.

På baggrund af vores store erfaring med IBM's løsningsportefølje vurderede vi, at IBM SPSS Modeler-softwaren var det rigtige valg til prædiktiv analyse. Niels Peter Habekost, CFO, FoodService Danmark

Kom hurtigt og omkostningseffektivt i gang med advanced analytics, og drag fordel af EG's erfaring med open source-værktøjerne R og Python.

Open source-baserede værktøjer er en rigtig god løsning, når du vil i gang med advanced analytics, men ikke har brug for den omfattende, prækonfigurerede funktionalitet, som du får i de licenserede værktøjer til advanced analytics.

Særligt to værktøjer er interessante her, og EG har stor erfaring med at implementere og anvende dem begge:

 • R har eksisteret i mere end 15 år og er i dag det klart mest anvendte værktøj til avancerede dataanalyser og maskinindlæring. Det kan tilpasses til stort set et hvilket som helst formål ved hjælp af moduler, og det kan integreres med en lang række advanced analytics-værktøjer såsom IBM SPSS Modeler og IBM ILOG CPLEX.
 • Python er et veldokumenteret programmeringssprog, som anvendes til udvikling af applikationer. I løbet af de seneste ti år er der blevet udviklet en række ekstra moduler (fx SciKit Learn), som gør det nemmere at arbejde med advanced analytics og maskinindlæring.

Både R og Python understøttes af et stort økosystem, der gør det muligt at anvende værktøjerne i flere forskellige sammenhænge.

Kom hurtigt i gang med en cloudbaseret tjeneste, der gør det nemt at bygge modeller og anvende resultaterne

Microsoft Azure Machine Learning er en god mulighed for virksomheder, som vil nemt og hurtigt i gang med at analysere data. Den cloudbaserede tjeneste giver adgang til en række veldokumenterede metoder og giver også brugeren mulighed for at indarbejde egne modeller via plug-ins til både R og Python.

EG har indgående viden om Microsoft Azure-platformen, og vi kan enten rådgive dig om, hvordan du bedst selv kommer i gang, eller vi kan udføre selve analysearbejdet for dig.

Rådgivning, løsninger og it-services

 • Rådgivning
 • Dynamics 365
 • ERP-platforme
 • Business Analytics
 • CRM, CEM & Collaboration
 • Application Services
 • Infrastructure Services
 • Service & Support
Tilbage
Frem

Microsoft Dynamics 365 – fremtidens platform. Nu.

Microsoft Dynamics 365 samler ERP, CRM og business intelligence under ét på en altid opdateret cloudplatform. Dynamics 365 fjerner grænserne mellem de enkelte systemer og giver dig øjeblikkelig adgang til den nyeste teknologi i en agil og effektiv løsning, der frigør ressourcer fra drift til fokus på forretningsværdi.

Læs mere om Dynamics 365 her

Nyheder og artikler

9okt
Nyhed
EG vinder fornem europæisk pris

EG har solgt sin serviceforretning til DXC Technology

 

Derfor har vi opdelt vores website i to: EG A/S og EG's service business.