Advanced Analytics

Find den gemte værdi i dine forretningsdata

En håndgribelig konkurrencefordel for hele virksomheden

Advanced Analytics kan anvendes inden for økonomistyring, salg og marketing, produktion og styring af forsyningskæden til at skabe et stærkt fundament, som du kan basere din strategi på og udvikle din virksomhed ud fra.

 • Økonomistyring
 • Salg og marketing
 • Forsyningskæde
Tilbage
Frem

Advanced Analytics hjælper dig med at træffe bedre økonomiske beslutninger – store som små

Skal du bygge et nyt produktionsanlæg i år? Hvordan får du det maksimale ud af de seneste valutaudsving? Hvad kan du gøre for at reducere svind på dine lagre? Uanset om det drejer sig om store beslutninger eller beslutninger i den daglige drift, kan du træffe bedre og stærkere strategiske beslutninger med hjælp fra Advanced Analytics.

I en tid præget af big data kan det være svært at sortere i input – fx makroøkonomiske indikatorer, demografi, råstofpriser, infrastruktur og forsendelsespriser – og ikke mindst vide, hvordan du bruger dem til at give din virksomhed et løft.

Advanced Analytics hjælper dig med at vende alle disse data til din fordel og afdække sammenhænge, som du ikke har bemærket før.

Du kan styrke og forbedre dit økonomiske beslutningsgrundlag ved at benytte modeller og beregninger til at analysere dine mange, og ofte selvmodsigende, datakilder.

Hvis økonomiafdelingen ikke udnytter muligheden for at gå forrest i arbejdet med dataanalyse, vil den også forspilde sin chance for at blive en god sparringspartner for virksomheden. Deloitte, 2014

Forudse kundefrafald, og skab mere værdifulde kunderelationer

Advanced Analytics hjælper dig med at identificere værdifulde risikokunder, så du kan iværksætte målrettede salgs- og marketingtiltag og udnytte dine ressourcer så effektivt som muligt. Hvorfor ikke bruge de data, du allerede har, til at få indsigt i dine kunders historiske og potentielle adfærdsmønstre?

Med EG's Advanced Analytics kan du:

 • Integrere analyseresultater i dit CRM-system, så dine salgs- og marketingteams altid har adgang til de seneste prognoser
 • Identificere og omvende kunder, der er på nippet til at falde fra
 • Øge kundeloyaliteten ved at identificere potentielt interessante produkter og tjenester
 • Oprette nøjagtige, detaljerede profiler af personer eller virksomheder, der kan være interesserede i at handle med dig.
Download whitepaper om kundefrafald
Advanced Analytics

Få mere ud af udstyr, lagerbeholdning og personale

Med Advanced Analytics kan du granske alle aspekter af værdikæden og identificere de svageste led.

Du vil kunne optimere, automatisere og integrere et stort antal gensidigt afhængige "mikrobeslutninger" om alt fra bestilling og produktion til bemanding og kvalitetssikring.

Brug data til at reducere din lagerbeholdning og samtidig undgå tomme hylder eller til at forudsige fremtidige ordrer, så de kan grupperes så effektivt som muligt.

Advanced Analytics kan hjælpe dig med at opnå håndgribelige forretningsmæssige fordele i styringen af hele din produktion og forsyningskæde. Du kan:

 • Udnytte produktions- og logistikressourcer mere effektivt ved at afdække, hvilke artikler der skal produceres hvor og i hvilket antal, så du kan sende alt på én gang.
 • Undgå nedetid ved at implementere prædiktiv vedligeholdelse eller ved at forbedre din eksisterende løsning. Værktøjerne i Advanced Analytics kan holde styr på brugsdata og data fra sensorer og forudse nedbrud, så du kan agere proaktivt.
 • Opnå en mere omkostningseffektiv brug af personale ved hjælp af produktionsplanlægning, som hjælper dig med at undgå dyre overtidstimer i weekender eller uden for normal arbejdstid.
97 % af alle topledere ved godt, at man kan optimere hele forsyningskæden ved at analysere big data – men kun 17 % har implementeret analytiske værktøjer, der kan gøre dette. Accenture Global Operations Megatrends Study, 2014

Stærke platforme til advanced analytics-løsninger

 • IBM ILOG CPLEX
 • IBM SPSS Modeler
 • R og Python
Tilbage
Frem

Træf bedre beslutninger baseret på stærke data og analyser.

Drag fordel af EG's erfaring med konfiguration og optimal anvendelse af IBM ILOG CPLEX – et af markedets mest kendte værktøjer til præskriptive analyser.

IBM ILOG CPLEX har været det førende produkt på markedet for præskriptiv analyse i over 20 år. Værktøjet indeholder et modelleringssprog, som kan omsætte virksomhedsligninger til matematiske problemer, og diverse "løsningsmekanismer", som løser problemerne.

EG's konsulenter har dybdegående kendskab til ILOG CPLEX og erfaring med at løse kundernes udfordringer i mange forskellige brancher, blandt andet detailhandel, forsyning og produktion.

Læs mere om ILOG CPLEX

Træf effektive og velfunderede beslutninger baseret på stærke data og analyser.

Drag fordel af EG's erfaring med konfiguration og optimal anvendelse af IBM ISPSS Modeler – et af markedets mest kendte værktøjer til diagnostiske og prædiktive analyser.

EG's konsulenter er certificerede i IBM SPSS Modeler og har mange års erfaring med at løse kundernes udfordringer i en række forskellige brancher, blandt andet detailhandel, forsyning og produktion.

EG har også en indgående forståelse af, hvordan IBM SPSS Modeler og andre advanced analytics-værktøjer kan integreres direkte med fx ERP- og CRM-løsninger.

Læs mere om SPSS Modeler
På baggrund af vores store erfaring med IBM's løsningsportefølje vurderede vi, at IBM SPSS Modeler-softwaren var det rigtige valg til prædiktiv analyse. Niels Peter Habekost, CFO, FoodService Danmark

Kom hurtigt og omkostningseffektivt i gang med advanced analytics, og drag fordel af EG's erfaring med open source-værktøjerne R og Python.

Open source-baserede værktøjer er en rigtig god løsning, når du vil i gang med advanced analytics, men ikke har brug for den omfattende, prækonfigurerede funktionalitet, som du får i de licenserede værktøjer til advanced analytics.

Særligt to værktøjer er interessante her, og EG har stor erfaring med at implementere og anvende dem begge:

 • R har eksisteret i mere end 15 år og er i dag det klart mest anvendte værktøj til avancerede dataanalyser og maskinindlæring. Det kan tilpasses til stort set et hvilket som helst formål ved hjælp af moduler, og det kan integreres med en lang række advanced analytics-værktøjer såsom IBM SPSS Modeler og IBM ILOG CPLEX.
 • Python er et veldokumenteret programmeringssprog, som anvendes til udvikling af applikationer. I løbet af de seneste ti år er der blevet udviklet en række ekstra moduler (fx SciKit Learn), som gør det nemmere at arbejde med advanced analytics og maskinindlæring.

Både R og Python understøttes af et stort økosystem, der gør det muligt at anvende værktøjerne i flere forskellige sammenhænge.

Læs mere om R og Python

Rådgivning, løsninger og it-services

 • Rådgivning
 • Dynamics 365
 • ERP-platforme
 • Business Analytics
 • CRM, CEM & Collaboration
 • Application Services
 • Infrastructure Services
 • Service & Support
Tilbage
Frem

Microsoft Dynamics 365 - fremtidens platform. Nu.

Microsoft Dynamics 365 samler ERP, CRM og business intelligence under ét på en altid opdateret cloudplatform. Dynamics 365 fjerner grænserne mellem de enkelte systemer og giver dig øjeblikkelig adgang til den nyeste teknologi i en agil og effektiv løsning, der frigør ressourcer fra drift til fokus på forretningsværdi.

Læs mere om Dynamics 365 her

Kundereferencer

 • HMN Naturgas, IBM Cognos

  HMN Naturgas sparer tusindvis af timer med IBM Cognos TM1. Fuld transparens og sporbarhed er nogle af de få ting HMN har opnået i samarbejde med EG.

 • Icopal

  Icopal effektiviserer økonomiafdelingen med Cognos

 • Nordforbrænding

  Med IBM Cognos Express fra EG blev det muligt for Nordforbrænding at binde deres produktionssystem og økonomisystem tættere sammen. Læs mere her!

 • Linco Food Systems

  Med SAP All-in-One binder Linco Food Systems effektivt alle virksomhedens processer sammen, som har sikret øget kvalitet, validitet og hastighed.

 • Nic. Christiansen Gruppen

  Med Cognos BI-løsning fra EG fik Nic. Christiansen Gruppen mulighed for selv at sammensætte Active Reports. Læs mere om deres oplevelse med Cognos BI her!

 • NOE / Jysk Energi

  Hos NOE / Jysk Energi fik man med implementeringen af Cognos BI fra EG overblik og et optimalt beslutningsgrundlag. Læs mere om deres oplevelse med EG her!

 • Plantorama, LS Retail

  Med tre indkøbsselskaber, otte butikker, 48 POS-enheder og en årlig omsætning på 300 mio. kroner er der mange data og systemer at holde rede på i Plantorama.

 • Matas, overvågning

  Matas tager kampen op mod svind med et centraliseret tv-overvågningssystem, som samkører med transaktionerne fra kasserne.

 • FoodService Danmark

  Food Service Danmark omsætter indsigt til handling med prædiktiv analyse fra IBM.

Nyheder og artikler

1maj
News
EG med i finalen som bedste praktikplads
Article / Redaktionen
Cloud definerer ny branchenorm, som gør veletablerede firmaer til oldtidsfund
Article / Sten Grønning
Blog: 5 regler for it-sikkerhed