02. november 2017

Nyt it-samarbejde sikrer sammenhæng i lægehuse

De praktiserende læger får nu nemmere ved at overlevere informationer og planlægge hverdagen. EG Healthcare, der står bag landets største it-løsning til praktiserende læger og speciallæger, har indgået et partnerskab med it-selskabet Intras, der nu skal sikre endnu bedre sammenhæng i lægehusene. Et samarbejde, der også varsler nyudviklinger og øget digitalisering til gavn for klinikken.

Patientjournalen, recepten og vaccinationskortet er for længst blevet digitaliseret, og i dag findes der ikke en praktiserende læge, der ikke har et it-system til at håndtere konsultationen. I takt med effektiviseringen i lægehusene er behovet for it-systemer til at styre den interne drift, eksempelvis vagtplaner, kørsels- og timeregistrering samt dokumentation, imidlertid vokset tilsvarende – også for de små lægepraksisser.

"De praktiserende læger er gode til at bruge it-systemer i konsultationen, og vi videreudvikler løbende vores systemer, så de understøtter det optimale patientforløb. Til gengæld har vi oplevet, at mange læger efterspørger systemer til medarbejderhåndtering. Der er stor forskel på, hvor digitaliseret og hvor effektivt den del af lægehuset kører hos vores kunder, så vi er glade for partnerskabet med Intras, som har udviklet et fleksibelt og komplet system," siger Morten Breuning, salgschef i EG Healthcare.

Den digitale opslagstavle – udviklet i samarbejde med brugerne

Intras er en intranetløsning, der oprindeligt er udviklet specielt til sundhedsområdet. Grundtanken er, at Intras er en digital opslagstavle, der gør det nemt at dele informationer. Samtidig håndterer løsningen alt omkring personalet – herunder vagtplaner og medarbejdernes egen tids- og fraværsregistrering. Det nye samarbejde vil være med til at præge systemets opbygning og sætte yderligere skub i at understøtte lægehusenes processer:

"For os bliver det en stor fordel at kunne trække på den viden om lægepraksis, som EG Healthcare har oparbejdet gennem de mange år i lægebranchen. Og vi ser særligt frem til at blive en del af det tætte brugersamarbejde, som EG Healthcare har med de praktiserende læger og speciallægerne. Det vil uden tvivl bidrage til, at vores løsninger bliver endnu mere anvendelige," siger Jesper Dudal Madsen, udviklingschef og medstifter af Intras.

Fælles udvikling til lægehuse

Et ønske fra mange af EG Clineas brugere, der nemt kunne implementeres gennem samarbejdet med Intras, har allerede resulteret i det første eksempel på fælles udvikling inden for rammerne af det nye samarbejde. Med arbejdstitlen "klinik-tv" er parterne ved at lægge sidste hånd på en applikation, der kan oprette og afvikle præsentationer på klinikkens infoskærme med telefonnumre, sundhedsinformationer og meget mere.

"Vi glæder os til at komme i gang med at tænke vores systemer sammen og tale med de respektive brugere. Fordelen ved Intras er, at de enkelte klinikker selv kan tilpasse deres løsning, så på den måde vil vi kunne få meget inspiration til, hvilke behov der er i hverdagen. Jeg forestiller mig fx, at vi også vil kunne understøtte en mere smidig proces for akkrediteringen i samspil mellem de to løsninger," siger Morten Breuning fra EG Healthcare og henviser til de lovmæssige krav om nedskrevet dokumentation af procedurer og struktur.

Begge systemer er uundværlige

Rødding Lægehus har erfaring med begge læge systemer og kan derfor kun hilse partnerskabet velkomment. Lægehuset beskæftiger seks faste læger og i alt mere end ti medarbejdere med skiftende arbejdstider, og i dag ligger interne dokumenter, nyheder, vagtplaner, telefonnumre, dokumenter med interne procedurer, akkrediteringer og personalehåndbog allerede i Intras.

"Vi har EG Clinea til at håndtere alt angående patienterne, og vi har Intras til alt det, der i øvrigt foregår i huset. Og i dag er begge systemer fuldstændig uundværlige for os. Når der kommer nye læger og uddannelseslæger i huset, finder de lynhurtigt frem til vores interne procedurer, og der er aldrig tvivl om, hvad vi gør ved fx diabetespatienter eller utilsigtede hændelser," siger Lone Øgaard Oksen, praksismanager i Rødding Lægehus.