01. marts 2017

EG køber Notaplan

It-servicevirksomheden EG A/S har i dag købt Notaplan, og koncernen føjer dermed endnu et medlem til den voksende familie af markedsledende brancheløsninger. Notaplan leverer en komplet it-løsning til automobilsektoren og er med seks Gazellekåringer i bagagen den førende leverandør til autobranchen i Norge og Danmark.

Markedets førende leverandør af it-systemer til administrationsopgaver og processer i automobilsektoren bliver nu en del af Skandinaviens førende it-servicevirksomhed. Notaplans selskaber i Danmark, Norge og Sverige og de 19 medarbejdere fortsætter forretningen som en selvstændig enhed blandt EG's brancheløsninger i skyen under navnet EG Notaplan, og begge parter forventer, at den nye konstellation vil sætte yderligere turbo på væksten i hele Skandinavien.

"Når vi går ind i en ny branche, er formålet altid at kunne levere markedets bedste løsning, og den strategi lever vi op til med købet af Notaplan. Det er en erfaren og kompetent organisation med fingeren på pulsen i forhold til de processer, der kan optimeres og styres i autobranchen. Notaplan leverer samtidig et moderne produkt, der er let at anvende for brugeren, så vi har en klar forventning om, at vi kan fortsætte den flotte vækst, selskabet har leveret gennem de sidste mange år," siger Jesper Andersen, divisionsdirektør i EG Business Ready Solutions.

Succes bygget på praktisk erfaring

En væsentlig faktor i Notaplans vækst har været det indgående kendskab til branchen, der betyder, at it-løsningerne bliver udviklet med udgangspunkt i konkrete arbejdsgange på et typisk værksted. Denne tilgang harmonerer med EG's øvrige brancheløsninger, og Notaplan vil videreføre sin produktudvikling i tæt samarbejde med kunderne som del af EG-koncernen. Den største ændring bliver, at Notaplan nu får en professionel organisation i ryggen, der blandt andet kan bidrage til tilgang af nye kunder.

"Vi har gennem en periode overvejet, hvordan vi fik fat i den rigtige investor, for vi er nået til et punkt, hvor vi ikke kan opnå den ønskede vækst uden at tilføre eksterne ressourcer. Jeg synes, vi nu har fundet en opskrift, der giver såvel Notaplan som vores kunder de bedste vækstbetingelser fremover. For os er det en smutvej til vækst, og jeg forventer, at vi allerede fra dag ét kan drage nytte af at være en del af en af Skandinaviens største it-koncerner," siger Esge Christensen, administrerende direktør hos Notaplan.

Vækst på eksportmarkeder

Selvom Notaplan er et dansk it-selskab, har løsningen af historiske årsager også et solidt tag i den norske autobranche, og man er netop gået ind på det svenske marked. Hos EG forventer divisionsdirektør Jesper Andersen gode muligheder for ekspansion, fordi Notaplan nu bliver en del af en veletableret salgs- og marketingorganisation på tværs af EG's kernemarked i Skandinavien.

"Hos EG har vi større skala og et relevant netværk, så vi kan åbne døre for Notaplans produkter overalt i Skandinavien. Notaplans løsning passer perfekt ind i vores portefølje af brancheløsninger, og vi har oparbejdet mange års erfaring i netop at integrere nye it-løsninger på tværs i vores organisation – såvel i den kommercielle del, men også på kundeservice og support," siger Jesper Andersen, divisionsdirektør i EG Business Ready Solutions.

EG Notaplan bliver nu en del af EG's division for 'Business Ready Solutions', der består af en stribe færdige it-systemer i skyen til specifikke brancher – eksempelvis håndværkere, advokater og læger.

For yderligere information:

Divisionsdirektør, EG, Jesper Andersen

E-mail: jesper.andersen@eg.dk, telefon: +45 7260 1207

Administrerende direktør, Notaplan, Esge Christensen

E-mail: esge@notaplan.dk, telefon: +45 7672 0002

Om Notaplan

Notaplan udvikler it-løsninger til autobranchen og er det førende system til administrationsprocesser på autoværksteder i Norge og Danmark. Løsningerne er baseret på praktisk erfaring fra autobranchen. Virksomheden har oplevet stor vækst og er seksdobbelt vinder af Gazelleprisen. De 19 medarbejdere er fordelt på kontorer i Grindsted og Aalborg i Danmark, Gjøvik i Norge og Stockholm i Sverige.

Fakta om EG

Baggrundsmateriale – liste over opkøbte virksomheder, nøgletal, personportrætter m.m. – kan hentes på www.eg.dk/presse