01. maj 2017

EG med i finalen som bedste praktikplads

Som datamatiker-studerende ville Mike Hjort Christensen gerne prøve kræfter med praktik i en større virksomhed. Det blev til 10 uger ved it-virksomheden EG, og forløbet var så godt, at EG nu er i finalen om at blive landets bedste praktikophold

Sommerfuglene flagrer nervøst rundt i Mike Hjort Christensens mave. Vi er tilbage i september i sommer, og han har kun været ved it-virksomheden EG i praktik i otte uger, men nu skal han præsentere, hvad han har fundet ud af for sine 17 nye kolleger og to chefer.

De har sat ham på en spændende opgave: Find ud af hvad teknologien ’machine learning’ er, hvad det kan, og om EG kan bruge det. Den 25-årige datamatiker-studerende fra Viborg tager en dyb indånding og begynder.

”Og efterhånden som Mike præsenterer video, tal og endda en prototype på, hvordan vi kan bruge det, kan man bare se, hvordan at nogle af de gamle rotter i teamet taber underkæben. Det var meget imponerende, at han havde nået så meget på så kort tid,” siger Allan Bech, der er senior manager ved EG og hovedansvarlig for EG Business Care-afdelingen, hvor Mike Hjort Christensen var i praktik.

"Men jeg fik jo også optimale rammer til at kunne arbejde med det, hvor jeg kunne undersøge og eksperimentere, samtidig med at jeg kunne søge hjælp, så snart jeg var i tvivl. Så det har været et virkelig godt praktikophold", fortæller Mike Hjort Christensen.

En anderledes pris
Netop derfor indstillede han også praktikopholdet ved EG til prisen som Årets Dania-praktik, der er praktik-konkurrence ved Erhvervsakademi Dania, der hylder det exceptionelt gode praktikophold. Ud af 95 indstillinger er Mike og EG nu kommet i finalen.

"Det er ret vildt at være kommet hertil, men jeg mener også, at EG fortjener det skulderklap, som prisen er. Jeg havde samtidig mulighed for at komme med mine egne holdninger og på den måde være med til at få indflydelse på teamets fremtidige processer", fortæller Mike Hjort Christensen.

Det er da også en benovet Bo Olesen, der tager imod diplomet som finalist. Han har været praktikansvarlig og er daglig leder af den del af Business Care på seks mand, hvor Mike har været.

"Vi har fået priser som fx årets businesspartner, men det her føles anderledes. Det er Mike, vores Mike, der har nomineret os", smiler Bo Olesen og klapper Mikes skulder.

"Vi var meget glade for at have Mike som praktikant og gjorde, hvad vi kunne, for at han følte sig som en del af holdet, men det havde jeg ikke set komme.”

Plads til innovation
Mange af Mikes studiekammerater fra Erhvervsakademi Dania i Skive valgte at finde praktik ved en mindre virksomhed. Men han valgte helt bevidst de små fra - og EG til.

"Mange havde en fordom om, at man ved de store it-virksomheder ikke havde mulighed for at komme med egne input, og det ville jeg gerne teste af. Og det passede jo slet ikke. Jeg har fået lov til at have enormt stor indflydelse, selvom jeg bare var praktikant, og det var virkelig fedt", siger Mike Hjort Christensen, der under sit forløb primært arbejde med en ny teknologi, kaldet machine learning.

"Vi havde hørt lidt om teknologien, men i en dagligdag med meget drift og over 40 kunder har vi ikke mulighed for at sætte os mere ind i det. Da Mike søgte praktik hos os, så vi en mulighed for at undersøge det nærmere, men jeg havde ikke forventet, at han på så kort tid ville tygge sig gennem blandt andet 90 rapporter og skabe bevismateriale for, at vi kan bruge machine learning", forklarer Bo Olesen.

Som det er i dag, kommer al data fra EGs kunder ind til dem og deres servere, hvorefter de analyserer på dataene. Med den nye teknologi vil de kunne finde mønstre i dataene, allerede inden dataene overhovedet er nået ind på serverne.

"Det betyder, at vi kan gøre tingene mere effektivt og bedre for vores kunder, og det er netop den form for innovation og ny viden, vi som virksomhed har brug for, hvis vi fortsat skal være blandt de bedste. På den måde har Mikes arbejde haft stor indflydelse på vores team", fortæller senior manager Allan Bech.

Ansat som konsulent
Da praktikken udløber, spørger Bo Olesen Mike, om han ikke vil blive. Først er det lidt jokende, men efterhånden som sidste eksamensdato rykker tættere på, bliver tonen mere alvorlig. I januar kommer Mike til samtale ved Bo Olesen og Allan Bech, og de tilbyder ham job.

"Du sagde ja med det samme, men vi bad dig om at tænke dig om alligevel, og så vende tilbage", siger Bo Olesen og kigger på Mike, der smilende svarer:

"Og det gjorde jeg slet ikke. For jeg vidste, at jeg gerne ville arbejde her, så jeg koncentrerede mig bare om det mundtlige forsvar af min hovedopgave, og så vendte jeg tilbage efter det par dage og sagde ja igen", griner Mike, der i dag er ansat som Junior Systems Consultant og fortsat har Bo og Allan som chefer.

Han og resten af Business Care-holdet arbejder i dag videre med den nye teknologi.

Vinderen af Årets Dania-praktik 2017 findes ved et stort event den 4. maj på Danias campus i Randers kl. 9-12.