30. juni 2017

Vi bidrager alle med det, vi kan

Når Lene Bolby den 8. juli sætter kursen mod Paris, er det primært i den gode sags tjeneste. De mange timers træning med de 48 holdkammerater fra Team Rynkebys Silkeborg-hold har dog også givet hende et unikt netværk, ligesom hun er positivt overrasket over det sammenhold og holdarbejde, der opstår omkring støtten og indsamlingen til Børnecancerfonden.

"Det går faktisk godt," indrømmer Lene Bolby, når man spørger til cykelformen. Holdkammeraterne kalder hende også "Bjerggeden", fordi hun er god til at holde ud og klatre på de lange bakker. Det er hun lidt stolt af, for før hun blev optaget på Team Rynkeby, havde hun aldrig kørt på ryttercykel. Hun ansøgte primært for at støtte den gode sag, men selvfølgelig også for at udfordre sig selv. Den største overraskelse for hende var dog det fantastiske netværk, der er opstået omkring holdet.

Fundrasing som holdsport

Til daglig er Lene Bolby ansat som leder hos EG Silkeborg Data, som også er guldsponsor på projektet. Som deltager betaler Lene Bolby selv alle omkostninger til cykel, tøj, forplejning etc., og så er konceptet bag Team Rynkeby, at deltagerne individuelt og som hold på forskellige måder skal samle så mange penge ind til Børnecancerfonden som muligt.

"Vores hold har arrangeret en rockkoncert og et skoleløb, og hver især har vi forskellige tilgange til at samle pengene ind. Det er vigtigt at se på det som en holdpræstation. Rytteren med et stort netværk kan måske nemt samle en masse penge ind, mens en anden rytter måske er god til at stable arrangementer på benene, og en tredje er god til at coache cykelholdet under træningen, så alle kommer i mål. På den måde bidrager vi alle med det, vi kan," siger Lene Bolby.

Faglige snakke og netværk

Lene Bolby fortæller, at cykelholdet er en blandet flok med tilknytning til Silkeborg-området og med en aldersspredning fra 18 til 70 år. Ideen bag Team Rynkeby er, at man kører i mål som et samlet hold. Gennem foråret har holdet kørt mindst 200 kilometer om ugen, så der er opstået et godt fællesskab. Lene Bolby oplever, at hun har mødt mange spændende mennesker og udvidet sit netværk – også i højere grad end hun kender det fra foreningsarbejdet. Det skyldes, at man i Team Rynkeby er mere afhængig af hinanden, og projektet kræver mange timers træning.

"Når man bliver tvunget til at bruge så mange timer sammen på landevejen, får man nogle dybe snakke. Jeg har mødt mange interessante mennesker, som jeg har snakket politik, arbejde og fritid med. Jeg har også skabt nogle kontakter, som jeg helt sikkert kan bruge i mit professionelle liv fremover – også andre fra it-branchen, som jeg selv er en del af – det er fint at vide, at jeg måske kan samarbejde med nogle af holdkammeraterne i en anden sammenhæng," siger Lene Bolby.

Team Rynkebys Silkeborg-hold starter cykelløbet med kurs mod Paris fra Torvet i Silkeborg lørdag den 8. juli 2017 kl. 12.00.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby Fonden er en selvstændig velgørenhedsorganisation, som sender alle indsamlede midler ubeskåret til kræftramte børn og som noget nyt i år også til Børnelungeforeningen.

Siden 2001 er Team Rynkeby vokset, og sidste år deltog 1.700 motionscykelryttere fra hele Norden – og alene sidste år donerede fonden 65,8 mio. kroner til kampen mod børnekræft.