29. juni 2017

E-learning giver bedre introduktion til EG Clinea

Det kræver øvelse at tage et it-system i brug. Ny metode med e-learning har gjort EG Clineas kunder mere tilfredse og selvkørende allerede fra første dag. Både kundetilfredshed og indlæring er styrket i forhold til tidligere.

En hel stribe korte videosekvenser har i stort omfang erstattet gammeldags tavleundervisning, når nye kunder skal i gang med at bruge lægesystemet EG Clinea. Brugerne benytter en testversion af programmet, og i takt med at de lærer funktionerne at kende, kan de i deres eget tempo klikke på de korte demovideoer, der sjældent er længere end et par minutter.

Dermed har EG Clinea taget moderne læringsmetoder i brug, og konklusionen er entydigt positiv. Både kundetilfredsheden og indlæringen er forbedret. Og opstarten tager hverken mere eller mindre tid fra den enkelte bruger, end den gjorde før, hvor de indledende øvelser for nye EG Clinea-brugere også var omkring 4 uger.

Brugerne er trygge fra dag 1

Instruktionsvideoerne tager udgangspunkt i de grundlæggende opgaver og processer i lægesystemet, såsom fornyelser af recepter, bestilling af laboratorieprøver etc. Konceptet er baseret på EG Clineas mange års kendskab til branchen og de udfordringer, brugerne generelt oplever i en digitaliseret klinik. 

En af hovedarkitekterne bag de nye tiltag er Pernille Ølbye fra EG Clinea, og som implementeringskonsulent er hun samtidig en af de første, der møder de nye kunder.

"Det er helt tydeligt, at vores kunder er meget mere trygge allerede fra den første dag i forhold til tidligere. Det virker ikke længere som et krævende og intensivt forløb sammenlignet med før, hvor kunderne sad seks timer på skolebænken og dagen efter ellers blev kastet direkte ud i det. Med vores e-learningmoduler har vi fået nogle langt mere kompetente brugere allerede fra den første dag, og på den måde får de også mere ud af at have os på besøg," siger Pernille Ølbye.

Effektiv læring og udramatisk overgang 

Klinikken Lægerne Anders og Lise Petri, Humlebæk, er en af de klinikker, der netop har skiftet til EG Clinea fra den ene dag til den anden. Læge Anders Petri kalder processen for meget velorganiseret. Anders Petri blev udpeget som klinikkens superbruger og deltog i et kursus en måned forud for implementeringen, hvor han selv lærte at sætte klinikkens grundlæggende indstillinger op, eksempelvis kalender m.m. På den måde var klinikken godt forberedt, og derefter arbejdede alle medarbejderne individuelt med e-learningmodulerne.

"Både mit personale og jeg selv har haft meget gavn af e-learning, som var en effektiv måde at få det hele til at ligge i fingrene på. Det er tydeligt, at EG Clinea har lagt et kæmpe arbejde i læringsmodulerne, der modul for modul gennemgår, hvordan man bruger dem. Desuden fik vi løbende mails fra EG Clinea med ting, vi skulle huske mv., så vi oplevede virkelig en overgang til et nyt it-system, hvor leverandøren havde gjort sit hjemmearbejde godt," siger Anders Petri.

Læs mere om læge Anders Petris erfaringer her

Hjælpefunktion og nem introduktion til reservelæger

E-learningmodulerne vil fremover blive en del af hjælpefunktionen i EG Clinea, så brugeren altid vil kunne finde den nødvendige hjælp, når behovet opstår. Desuden vil reservelæger kunne benytte e-learningmodulet som et selvstudiekursus, så de har nemmere ved at komme i gang, hvis de ikke er vant til at arbejde med EG Clinea.

"Vi kan se, at e-learningmodulerne har frigivet tid på klinikkerne. Det kræver ikke længere så meget at sætte en reservelæge ind i systemet, og der er generelt færre spørgsmål til os som konsulenter og til den person på klinikken, der er udpeget som superbruger," siger Pernille Ølbye.