29. september 2015

EG køber Silkeborg Data

Opkøbet af Silkeborg Data løfter EG's omsætning til mere end 2 mia. kr. og er i tråd med EG's strategi om etablering af lederskab i en række sektorer, heriblandt den offentlige sektor i Danmark. Kombinationen af EG's eksisterende offentlige forretning og Silkeborg Data skaber en stærk og strategisk aktør i markedet for digitale løsninger til den offentlige sektor.

Silkeborg Data leverer løn- og personaleadministration til fire regioner, 28 kommuner og en lang række offentlige virksomheder og institutioner. Silkeborg Data har gennem betydelige investeringer i produktudvikling, og et stærkt servicekoncept, løftet omsætningen fra 170 millioner kr. i 2010 til 274 millioner kr. i 2014 i et moderat voksende marked.

EG leverer en lang række digitale løsninger til den offentlige sektor og har i de senere år oprustet kraftigt med kompetencer og løsninger, med det formål at skabe den bedste partner for det offentlige Danmark.

Siden 2011 har EG købt først selskabet Kommuneinformation A/S, som har en stærk markedsposition inden for lovinformationsløsninger og digitale sagsbehandlerløsninger, dernæst, i 2014, selskabet Team Online, der er specialiseret i digitalisering af socialområdet. I 2015 vandt EG yderligere udbuddet om det Kommunale Ydelsessystem (KY) fra KOMBIT. Selskabet fortsætter og øger nu sine investeringer i at blive en stærk aktør i det offentlige marked.

Med købet af Silkeborg Data har EG over 420 medarbejdere, der arbejder med løsninger til det offentlige Danmark, og omsætter for ca. 600 millioner kroner årligt i dette marked. EG og Silkeborg Data udvikler og leverer i dag digitale løsninger og services til alle danske kommuner og fire ud af fem danske regioner.

Silkeborg Data vil efter købet fortsætte som selvstændig virksomhed i EG, og den nuværende adm. direktør, Brian Busk, fortsætter som adm. direktør i virksomheden. Købet er en vigtig milepæl for EG, der når en omsætning på mere end 2 mia. kr. og 12.000 kunder, der serviceres af 1.800 dedikerede medarbejdere fra 25 kontorer i Norden.

Koncernchef i EG, Leif Vestergaard, udtaler:

"Vi har i EG længe haft en klar strategi om at blive en væsentlig leverandør til det offentlige Danmark og særligt kommuner og regioner. Det er centralt for os at kunne hjælpe kommuner og regioner med at yde bedre service og opnå øget effektivisering via digitalisering. Købet af Silkeborg Data understøtter denne strategi perfekt. EG's og Silkeborg Datas dybe offentlige domæneviden er et godt match, og tilsammen har vi størrelsen og løsningsudbuddet til at hjælpe kommuner og regioner i en tid, hvor der stilles meget store krav til dem."

"EG har de seneste 25 år arbejdet med den offentlige sektor og specielt kommunerne. Silkeborg Data har i mere end 40 år arbejdet for danske sygehuse og er de seneste år vokset meget på kommunemarkedet. Denne dybe domæneviden vil begge firmaer bruge til at investere massivt i udvikling af nye moduler til eksisterende løsninger og flere nye produkter til kommuner og regioner."

"Tilsammen bliver vores løsningsudbud bredere og vores markedsadgang stærkere. Det betyder, at Silkeborg Data fortsætter deres salg gennem samarbejdspartnere – vores mål er således, at opkøbet også vil være en fordel for fx Fujitsu og PDC. Samlet står vi stærkt i markedet", siger Leif Vestergaard.

Adm. direktør for Silkeborg Data, Brian Busk, udtaler:

"At blive en del af EG gør det muligt at øge investeringerne i udvikling, og vores løsningsudbud bliver væsentligt større. Vi kan nu hjælpe vores kunder meget bredere og dybere med deres digitale behov. Det er et stort løft, som kommer kunderne og medarbejderne til gode. Fra at være en mindre udfordrer, bliver vi nu en del af en strategisk aktør, der ligesom SD vil være den bedste inden for sit felt. Derved kan vi bedre fastholde vores position, som dem der laver løn- og vagtplanløsninger til flest offentlige ansatte i Danmark."

"Både nye og eksisterende kunder samt samarbejdspartnere kommer til at opleve fordele ved opkøbet, da det styrker begge selskabers produktportefølje og eksekveringskraft."

Hos kapitalfonden Axcel, der er majoritetsaktionær i både EG og Silkeborg Data, er der ingen tvivl om beslutningen eller timingen:

Der er brug for en stor og stærk, strategisk udfordrer, hvis det offentlige Danmark skal lykkes med at blive mere effektive og hjemtage gevinster via digitalisering.

"Axcel har ejet EG siden 2013 og Silkeborg Data siden 2014. Den forretningsmæssige logik for et EG-køb af Silkeborg Data er stærkt. Virksomhedernes udvikling de seneste par år, herunder EG’s opkøb af flere virksomheder, som også komplementerer Silkeborg Data, gør, at tidspunktet er rigtigt nu. Det her er et af eksemplerne på, at 2+2 kan give mere end fire", slutter partner i Axcel, Christian Bamberger Bro.

EG har indgået aftale med Axcel om køb af Silkeborg Data. Aftalen er ikke betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, men alene af refinansiering af den eksisterende gæld i Silkeborg Data. Silkeborg Data har i dag en lavere gæld-til-indtjening ratio end EG. Købet forventes endelig gennemført i november 2015.

Om Silkeborg Data

Silkeborg Data har mange års erfaring inden for løn- og personaleadministration. Over 200 medarbejdere leverer løsninger til og betjener 28 kommuner, fire regioner og en lang række offentlige virksomheder og institutioner.