OMK Varsling Privat udlejning

Efter kurset vil kursisten bl.a. være i stand til at udarbejde et specificeret omkostningsbudget til brug ved varsling af lejeforhøjelser på lejemål.

It-kurser

Efter kurset vil kursisten være i stand til at udarbejde et specificeret omkostningsbudget til brug ved varsling af lejeforhøjelser på lejemål, der reguleres efter omkostningsbestemt leje. Ved udarbejdelse af budgettet gøres der brug af regnskabsudtræk og omkostningsbestemt leje i EG Bolig, mens gennemarbejdningen af selve budgettet foregår i Excel. Der udarbejdes bl.a. omkostningsbestemte varslinger. Kursisten vil ligeledes være i stand til at benytte budgettet til udarbejdelse af stigninger i skatter og afgifter samt stigninger i hensættelser til vedligeholdelse. Der udarbejdes tillige opgørelse af konto til udvendig vedligeholdelse, der skal vedlægges varslingerne.

Gennemgang af:

 • Opsætning af oplysninger efter afdeling og lejemål
 • Opsætning af lejearter
 • Udarbejdelse af opgørelse af konto til udvendig vedligeholdelse ved hjælp af regnskabsudtræk
 • Detaljeret beregning af boligprocent
 • Detaljeret beregning af afsættelse til indvendig og udvendig vedligeholdelse samt GI
 • Dannelse, udskrivning, effektuering og tilbageførsel af:
  - Omkostningsbestemte varslinger
  - Vedligeholdelsesvarslinger
  - Skatter og afgifter
  - Udskrivning af varslingsbreve til lejeren
  - Udskrivning af opgørelse af konto til udvendig vedligeholdelse.

Kurset er tilrettelagt således, at de enkelte funktioner i de relevante opgaver først gennemgås og vises af instruktøren, hvorefter kursisten selv løser opgaven. Kursusmaterialet indeholder fremgangsmåden for alle funktioner, der gennemgås på kurset. Kursusmaterialet kan benyttes som opslagsværk på den hjemlige arbejdsplads.

Målgruppe

Kurset henvender sig til brugere, der i dagligdagen er beskæftiget med forskellige typer af varslinger ved privat udlejning.

Forudsætninger

Kurset kræver kendskab til EG Bolig 2 på brugerniveau.