Kundereference

Lægerne Anders og Lise Petri, Humlebæk

"Overordnet har EG Clinea en funktionalitet, der matcher de krav, der bliver stillet til en moderne lægepraksis i dag. Det er intuitivt og godt kommunikeret, og jeg kan hurtigt søge de ønskede funktioner frem," siger Anders Petri.

Lægerne Anders og Lise Petri Humlebæk

Ny lægeløsning gav mere kvalitet i konsultationen

Patienten får en bedre konsultation, når lægen har styr på sit it-system. Det er en af de erfaringer, praktiserende læge Anders Petri fra Humlebæk har gjort sig ved overgangen til EG Clinea. En overgang til et nyt lægesystem, som Anders Petri betegner som problemfrit.

Det er summen af flere ting, men hastigheden og responstiden på de enkelte kommandoer er blevet betydeligt forbedret i forhold til MedWin, og den samlede oplevelse giver et langt mere positivt indtryk allerede fra første dag. 

"Den enkelte konsultation kan nu færdiggøres inkl. recepter, FMK oprydning, henvisninger etc., inden næste patient tages ind. Det giver mere ro og nærvær i kontakten med patienten, der ofte også sætter pris på at kunne følge med i processen og dermed få en fornemmelse af, at tingene er blevet gjort korrekt," siger Anders Petri.

Intuitivt og æstetisk med højreklik
Generelt oplever Anders Petri et lægesystem, der appellerer rigtig godt til intuitionen. På hvert skærmbillede er de naturlige valg tilgængelige med højreklik, så Anders Petri skal sjældent lede efter noget. På den måde går lægen eksempelvis nemt fra patients navn eller journal direkte til henvisninger, notat eller recepter.

 "Overodnet har EG Clinea en funktionalitet, der matcher de krav, der bliver stillet i dag til en moderne lægepraksis. Det er intuitivt og godt kommunikeret, og jeg kan hurtigt søge de ønskede funktioner frem. Jeg kan dårligt nok huske hvad, der var anderledes før. Ved medicinbestilling bliver jeg ”tvunget” af systemet til at tage stilling, hvis der er ændringer i forhold til tidligere godkendte fornyelse. Det giver tryghed, patientsikkerhed og sparer tid i processen”.

EG Clinea er virkelig gennemtænkt. Det er en æstetisk bedre oplevelse både i layout og procedure. Og det er en fornøjelse hele tiden at opdage nye funktioner og genveje. Anders Petri

Velplanlagt flytning kostede kun én lukkedag 
Klinikken Lægerne Anders og Lise Petri, Humlebæk, skiftede til EG Clinea fra den ene dag til den anden. Alt i alt kostede det kun en enkelt lukkedag at komme op at køre og betjene patienter i den nye løsning. Anders Petri var overrasket over, hvor hurtigt og udramatisk klinikkens data blev flyttet, og han har kun positive kommentarer til opstarten med EG Clinea, og processen med at komme i gang med at bruge lægesystemet – en proces, han kalder for "meget velorganiseret”.

"For os var det et usædvanlig glat forløb, der bar præg af, at rigtig mange mennesker hos EG Clinea havde tænkt sig rigtig godt om, så hele overgangen fulgte en nøje gennemtænkt tidslinje. Det betød meget for os, for vi har jo ingen forudsætninger for at vide, hvor faldgruberne er. I teorien kan alt jo gå galt med it-systemer, hvis man ikke holder tungen lige i munden. Vi fik remindere og opfølgninger samt god tid til at tage stilling til, hvordan vi ville have det nye system sat op. Man fik det indtryk, at intet var overladt til tilfældighederne," siger Anders Petri.

Anders Petri fortæller, at han blev udpeget som klinikkens superbruger og deltog i et kursus en måned forud for implementeringen, hvor han selv lærte at sætte klinikkens grundlæggende indstillinger op, eksempelvis kalender m.m. På den måde var klinikken godt forberedt, og derefter arbejdede alle medarbejderne individuelt med e-learningsmodulerne.

"Både mit personale og jeg selv har haft meget gavn af e-learning, som var en effektiv måde at få det hele til at ligge i fingrene. Det er tydeligt, at EG Clinea har lagt et kæmpe arbejde i læringsmodulerne, der modul for modul gennemgår, hvordan man bruger dem. Desuden fik vi løbende mails fra EG Clinea med ting, vi skulle huske m.v, så vi oplevede virkelig en overgang til et nyt it-system, hvor leverandøren havde gjort sit hjemmearbejde godt," afslutter Anders Petri.