EG Byggepanel

- din genvej til en bedre forretning

Velkommen til Byggepanelets hjemmeside. Byggepanelet består af eksperter fra hele byggebranchen og har til formål at give dig gode råd, du kan bruge til noget. Du får tips og tricks til, hvordan du justerer virksomheden, så du får effektive arbejdsgange, tilfredse kunder og ansatte og et bedre resultat på bundlinjen.

Brian Sørensen

Direktør, EG Byg & Installation

Brian Sørensen

Direktør, EG Byg & Installation

Om Brian

Siden 1996 har Brian Sørensen været ansat i it- og konsulentbranchen inden for forskellige brancher. I sin nuværende stilling som direktør for EG Byg & Installation er Brian Sørensen i tæt dialog med brancheorganisationer i byggeriet og forskningsinstitutioner, og han har derfor fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for it til håndværks- og installatørvirksomheder.

Læs flere artikler

Jesper Dalhus

Erhvervscoach, Jemac Kommunikation

Jesper Dalhus

Erhvervscoach, Jemac Kommunikation

Om Jesper

Jesper er specialiseret i at hjælpe virksomheder med bedre salg, lederudvikling og rekruttering. Han har mere end 20 års erfaring fra byggeriet og uddanner håndværkere i salg samt brugen af sociale medier som LinkedIn og Facebook.

Læs flere artikler

Mads Peter Gede

Chefkonsulent, Dansk Byggeri

Mads Peter Gede

Chefkonsulent, Dansk Byggeri

Om Mads

Mads Peter Gede er coach, konfliktrådgiver og chefkonsulent i Dansk Byggeri. Hans mål er at øge arbejdsglæden på virksomhederne, ved at vi bliver mere bevidste om, hvad og hvordan vi kommunikerer. I 2014 udkom bogen "Produktivitet, arbejdsglæde & engagement – din kommunikation er nøglen", som forfatteren flittigt underviser i og holder foredrag om i mange forskellige brancher.

Læs flere artikler

Steen Klausen

Branchechef for byggeri, Arbejdsgiverne

Steen Klausen

Branchechef for byggeri, Arbejdsgiverne

Om Steen

Steen Klausen har i mange år arbejdet med udvikling og ledelse hos blandt andet DS Håndværk & Industri, Rambøll Management og en række danske kommuner. Siden 2014 har Steen været tilknyttet Arbejdsgiverne som branchechef. Her er han chef for de faglige områder inden for byggeri, herunder vvs, el, ventilation, blik, køl og energi. Han har ansvaret for interessevaretagelsen og rådgivningen af 1.100 installatørvirksomheder.

Læs flere artikler

Søren Kofoed-Sørensen

Direktør Erhverv, Lokale Kunder, Danske Bank

Søren Kofoed-Sørensen

Direktør Erhverv, Lokale Kunder, Danske Bank

Om Søren

Søren Kofoed-Sørensen har 30 års erfaring med erhvervskunder i Danske Bank og er i dag ansvarlig for 85 % af bankens erhvervskunder i Danmark fordelt mellem bankens erhvervscentre og den virtuelle bank, Erhverv Direkte.

Læs flere artikler

Thomas Frommelt

Leder af branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen, Deloitte

Thomas Frommelt

Leder af branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen, Deloitte

Om Thomas

Thomas Frommelt er leder af Deloittes branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen. Thomas er statsautoriseret revisor med særlige kompetencer inden for driftsoptimering, omstrukturering og generationsskifte.

Læs flere artikler

5 tips til kommunikation i byggeriets faser

Mens it-værktøjerne hjælper dig med at holde styr på byggeprocessen, er der stadig en faktor, du ikke kan overlade 100 procent til dit it-system: Den direkte dialog med kunden.

Fokus på medarbejdere giver vækst

Som håndværksmester kender du situationen, hvor byggesagerne buldrer af sted, og du mangler arbejdskraft her og nu. Vil du minimere risikoen for, at du i sidste ende lægger en dæmper på væksten, kan det dog godt betale sig at gå i detaljen med, hvilke medarbejdere du ansætter. Det koster mange penge at skulle gentage ansættelsesprocessen, og du risikerer, at dine byggesager kommer til at ligge stille.

7 råd til at styrke likviditeten

Når du driver virksomhed, er det afgørende at have styr på likviditeten – i fagsprog ofte kaldet cash management. Det handler både om at styre ind- og udbetalinger i det daglige, så der er overblik og penge i kassen til at betale regningerne, og om at sikre, at der løbende bliver sparet op til at kunne foretage nødvendige investeringer.

Tjen det samme som de bedste i branchen

Vores seneste analyse af branchen viser, at den bedste fjerdedel af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har haft et primært resultat pr. ansat, som er tre gange højere end branchen generelt. Branchens bedste øger forspringet. Vi er dykket ned i tallene og har fundet nogle tendenser og anbefalinger, som vil kunne øge produktivitet og indtjening hos alle virksomheder i branchen.

Fire tendenser for fremtidens byggeri

Næsten to ud af tre virksomheder forventer at øge deres investeringer i nye it-løsninger inden for de kommende år. Det viser en undersøgelse, som vi hos Arbejdsgiverne netop har foretaget blandt vores medlemmer. Resultatet vidner om, at byggeriet står over for en forandret konkurrencesituation, der stiller helt nye krav til både indtjening og omkostninger.

Sæt fokus på de rigtige ting

Sæt fokus på optimering, indtjening og digitalisering. Med en byggebranche i hastig forandring skal den enkelte virksomhed fokusere på sine styrker og evner til at tjene penge. Det handler om optimal indtjening på hver omsætningskrone.

Anerkendelse øger selvværdet

Det sjældne menneske, der oprigtigt opfylder andres behov for anerkendelse er så værdsat, at selv bedemanden vil være ked af det, når han dør. Sådan sagde William James, engelsk forfatter. Hør, hvordan du kan være med til at øge selvværdet hos dine folk - og på magisk vis også hos dig selv.

Roses for at passe sit arbejde?

Over ½ mio. danske medarbejdere oplever manglende arbejdsglæde, og flere store undersøgelser viser, at kun medarbejdere, der føler sig anerkendt, kan levere ekstraordinære resultater. Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal rose dine medarbejdere, er svaret et klart JA. Ros endelig dine medarbejdere for at passe deres arbejde. Det er en taberstrategi kun at rose, hvis de ekstraordinære resultater kommer – for uden ros kan du være næsten sikker på, at de ekstraordinære resultater udebliver.

Anbefalinger på nettet giver flere kunder

Du er sikkert ikke i tvivl om, hvordan du nemmest får flere kunder: Personlige anbefalinger fra tilfredse kunder. Og selvom det stadig er nr. 1, når en tilfreds kunde fortæller sin omgangskreds, at de roligt kan ringe til dig, er der også andre muligheder. Læs med her, og få råd fra EG Byggepanel om, hvordan du kan øge din troværdighed og skabe kontakt til flere kunder ved at bruge personlige anbefalinger på nettet.

De 4 vigtigste it-trends i byggeriet

Dit it-system har aldrig været smartere, end det er nu, og udviklingen går hele tiden hurtigere. I årets sidste udgave af Byggepanelets nyhedsbrev ser vi derfor på, hvad du kan forvente dig af fremtidens it-systemer til byggeriet – og hvad du allerede kan se frem til i 2016.

God planlægning betaler sig

Hvordan ser det ud for din forretning? Får du prioriteret og planlagt? Taget højde for stadig flere arbejdsopgaver, og overholder du altid deadlines over for dine kunder?

10 tips til at bruge de sociale medier

Er du begyndt at bruge Facebook og LinkedIn til at få nye kunder i butikken? Det gør stadig flere og flere håndværkere og installatører, og de har god succes med det. Hvis du gerne vil i gang med at bruge de sociale medier, får du her ti tips til, hvordan du kommer i gang.

Der er flere artikler...