Steen Klausen

Branchechef for byggeri, Arbejdsgiverne

Tlf:

Email:

Om Steen

Steen Klausen har i mange år arbejdet med udvikling og ledelse hos blandt andet DS Håndværk & Industri, Rambøll Management og en række danske kommuner. Siden 2014 har Steen været tilknyttet Arbejdsgiverne som branchechef. Her er han chef for de faglige områder inden for byggeri, herunder vvs, el, ventilation, blik, køl og energi. Han har ansvaret for interessevaretagelsen og rådgivningen af 1.100 installatørvirksomheder.

Sæt fokus på de rigtige ting

Sæt fokus på optimering, indtjening og digitalisering. Med en byggebranche i hastig forandring skal den enkelte virksomhed fokusere på sine styrker og evner til at tjene penge. Det handler om optimal indtjening på hver omsætningskrone.

Digital ordrestyring er et must for den moderne virksomhed

Omkring hver anden håndværker og installatør bruger ikke digital ordrestyring. De ser det som en udgift – som noget besværligt, de skal bruge tid på. Men digital ordrestyring koster ikke tid. Det sparer tid.

It kan både bidrage til bedre resultater og trivsel

Hverdagen på byggepladserne er travl. Men marginalerne er små, og fokus på at optimere sin effektivitet er nødvendig. Derfor arbejder mange håndværksvirksomheder for tiden med at digitalisere praktiske opgaver, som fx ordresystemer, tidsregistrering og kvalitetssikring, for at opnå højere effektivitet.

Fire tendenser for fremtidens byggeri

Næsten to ud af tre virksomheder forventer at øge deres investeringer i nye it-løsninger inden for de kommende år. Det viser en undersøgelse, som vi hos Arbejdsgiverne netop har foretaget blandt vores medlemmer. Resultatet vidner om, at byggeriet står over for en forandret konkurrencesituation, der stiller helt nye krav til både indtjening og omkostninger.