EG Byggepanel

- din genvej til en bedre forretning

Velkommen til Byggepanelets hjemmeside. Byggepanelet består af eksperter fra hele byggebranchen og har til formål at give dig gode råd, du kan bruge til noget. Du får tips og tricks til, hvordan du justerer virksomheden, så du får effektive arbejdsgange, tilfredse kunder og ansatte og et bedre resultat på bundlinjen.

Brian Sørensen

Direktør, EG Byg & Installation

Brian Sørensen

Direktør, EG Byg & Installation

Om Brian

Siden 1996 har Brian Sørensen været ansat i it- og konsulentbranchen inden for forskellige brancher. I sin nuværende stilling som direktør for EG Byg & Installation er Brian Sørensen i tæt dialog med brancheorganisationer i byggeriet og forskningsinstitutioner, og han har derfor fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for it til håndværks- og installatørvirksomheder.

Læs flere artikler

Jesper Dalhus

Erhvervscoach, Jemac Kommunikation

Jesper Dalhus

Erhvervscoach, Jemac Kommunikation

Om Jesper

Jesper er specialiseret i at hjælpe virksomheder med bedre salg, lederudvikling og rekruttering. Han har mere end 20 års erfaring fra byggeriet og uddanner håndværkere i salg samt brugen af sociale medier som LinkedIn og Facebook.

Læs flere artikler

Mads Peter Gede

Chefkonsulent, Dansk Byggeri

Mads Peter Gede

Chefkonsulent, Dansk Byggeri

Om Mads

Mads Peter Gede er coach, konfliktrådgiver og chefkonsulent i Dansk Byggeri. Hans mål er at øge arbejdsglæden på virksomhederne, ved at vi bliver mere bevidste om, hvad og hvordan vi kommunikerer. I 2014 udkom bogen "Produktivitet, arbejdsglæde & engagement – din kommunikation er nøglen", som forfatteren flittigt underviser i og holder foredrag om i mange forskellige brancher.

Læs flere artikler

Steen Klausen

Branchechef for byggeri, Arbejdsgiverne

Steen Klausen

Branchechef for byggeri, Arbejdsgiverne

Om Steen

Steen Klausen har i mange år arbejdet med udvikling og ledelse hos blandt andet DS Håndværk & Industri, Rambøll Management og en række danske kommuner. Siden 2014 har Steen været tilknyttet Arbejdsgiverne som branchechef. Her er han chef for de faglige områder inden for byggeri, herunder vvs, el, ventilation, blik, køl og energi. Han har ansvaret for interessevaretagelsen og rådgivningen af 1.100 installatørvirksomheder.

Læs flere artikler

Søren Kofoed-Sørensen

Direktør Erhverv, Lokale Kunder, Danske Bank

Søren Kofoed-Sørensen

Direktør Erhverv, Lokale Kunder, Danske Bank

Om Søren

Søren Kofoed-Sørensen har 30 års erfaring med erhvervskunder i Danske Bank og er i dag ansvarlig for 85 % af bankens erhvervskunder i Danmark fordelt mellem bankens erhvervscentre og den virtuelle bank, Erhverv Direkte.

Læs flere artikler

Thomas Frommelt

Leder af branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen, Deloitte

Thomas Frommelt

Leder af branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen, Deloitte

Om Thomas

Thomas Frommelt er leder af Deloittes branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen. Thomas er statsautoriseret revisor med særlige kompetencer inden for driftsoptimering, omstrukturering og generationsskifte.

Læs flere artikler

Er leasing for håndværkere og installatører?

Søren Kofoed-Sørensen, Direktør i Lokale Kunder Erhverv, Danske Bank, giver her råd om at optimere likviditeten i byggebranchen.

Fem nye veje til bedre økonomi i byggeriet

Det er paradoksale tider i byggebranchen. Mange håndværksvirksomheder har flere opgaver, end de kan overkomme. Men samtidig ser vi også mange konkurser. Hvad kan du gøre for at undgå at lande i en ond spiral med både stress og dårlig økonomi?

It kan både bidrage til bedre resultater og trivsel

Hverdagen på byggepladserne er travl. Men marginalerne er små, og fokus på at optimere sin effektivitet er nødvendig. Derfor arbejder mange håndværksvirksomheder for tiden med at digitalisere praktiske opgaver, som fx ordresystemer, tidsregistrering og kvalitetssikring, for at opnå højere effektivitet.

Digital ordrestyring er et must for den moderne virksomhed

Omkring hver anden håndværker og installatør bruger ikke digital ordrestyring. De ser det som en udgift – som noget besværligt, de skal bruge tid på. Men digital ordrestyring koster ikke tid. Det sparer tid.

Digitalisering – en vækstdriver eller stopklods?

Udviklingen går stærkt, ingen tvivl om det. Og der er travlt i bygge- og anlægsbranchen. Så hvorfor er det nødvendigt at drøfte udvikling i form af digitalisering og robotteknologi, når branchen trives? Hør, hvad Michael H. Nielsen, Direktør, Dansk Byggeri, Virksomhedsudviklingssekretariatet mener om det.

Generationsskifte med kurs mod digitalisering

Fremtidens håndværksvirksomheder er digitale. Det er en af konklusionerne i Karina Capion Skovs afgangsprøve i administration på Learnmarks kontoruddannelse. Opgaven handlede om effekterne af digital sagsstyring i familiens håndværksvirksomhed.

Byggebranchen må aldrig glemme likviditetsstyringen

Søren Kofoed-Sørensen, Direktør i Lokale Kunder Erhverv, Danske Bank, giver her råd om at optimere likviditeten i byggebranchen. Indledningsvist lidt om likviditet: I mange brancher, men i byggebranchen i særdeleshed, er likviditet som blod i årerne. Uden likviditet dør man, selv om man har travlt med en fyldt ordrebog og mange folk i arbejde. For det kan tage lang tid, før et dyrt byggeri bliver betalt. Og i den tid skal der hele tiden være den fornødne likviditet til at betale lønninger, A-skatter, dine leverandørers regninger, moms og meget mere.

5 tips til kommunikation i byggeriets faser

Mens it-værktøjerne hjælper dig med at holde styr på byggeprocessen, er der stadig en faktor, du ikke kan overlade 100 procent til dit it-system: Den direkte dialog med kunden.

Fokus på medarbejdere giver vækst

Som håndværksmester kender du situationen, hvor byggesagerne buldrer af sted, og du mangler arbejdskraft her og nu. Vil du minimere risikoen for, at du i sidste ende lægger en dæmper på væksten, kan det dog godt betale sig at gå i detaljen med, hvilke medarbejdere du ansætter. Det koster mange penge at skulle gentage ansættelsesprocessen, og du risikerer, at dine byggesager kommer til at ligge stille.

7 råd til at styrke likviditeten

Når du driver virksomhed, er det afgørende at have styr på likviditeten – i fagsprog ofte kaldet cash management. Det handler både om at styre ind- og udbetalinger i det daglige, så der er overblik og penge i kassen til at betale regningerne, og om at sikre, at der løbende bliver sparet op til at kunne foretage nødvendige investeringer.

Tjen det samme som de bedste i branchen

Vores seneste analyse af branchen viser, at den bedste fjerdedel af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har haft et primært resultat pr. ansat, som er tre gange højere end branchen generelt. Branchens bedste øger forspringet. Vi er dykket ned i tallene og har fundet nogle tendenser og anbefalinger, som vil kunne øge produktivitet og indtjening hos alle virksomheder i branchen.

Fire tendenser for fremtidens byggeri

Næsten to ud af tre virksomheder forventer at øge deres investeringer i nye it-løsninger inden for de kommende år. Det viser en undersøgelse, som vi hos Arbejdsgiverne netop har foretaget blandt vores medlemmer. Resultatet vidner om, at byggeriet står over for en forandret konkurrencesituation, der stiller helt nye krav til både indtjening og omkostninger.

Der er flere artikler...